Hirdetés
(X)

Az üzleti ajándékozás szokása továbbra is megszokott, sőt, elvárt, azonban a klasszikus céges ajándékok nem divatosak már, helyettük a kézműves ínyencségek, kisebb használati tárgyak, kütyük hódítanak. 

A karácsony, a céges jubileumok mind alkalmasak arra, hogy a cégvezetők megköszönjék a kollégák kitartását, lojalitását, egész éves kitartó munkáját, továbbá az üzleti partnerek felé is kifejezzék köszönetüket a közös projektek során tanúsított eredményes csapatmunkáért, reményüket a további jövőbeli együttműködésre. Hogyan és mit ajándékozzunk? Ennek jártunk utána.

Mitől lesz tökéletes egy céges ajándék?

A céges meglepetések szóba jöhető körét egyrészt behatárolja a költségvetésünk, másrészt az ajándékozottak száma, azonban mindig tartsd szem előtt, hogy az ajándékozás lényege az örömszerzés, a figyelmesség. Ha azon gondolkozol, mi lehetne jó ajándék nőknek, a Bellio hölgyek számára összeállított csomagjai prémium minőségű finomságot, édességet, szépségápolási termékeket tartalmaznak, amelyek biztosan jó fogadtatásra lelnek.

Érdemes az ötletgyűjtést, beszerzést soha nem az utolsó pillanatra hagyni. Amennyiben kisebb ajándékozásra fordítható kerettel rendelkezel, és nem szeretnél unalmas, tucat ajándékot adni, tanácsos időben megkezdeni az agyalást. Figyelmes, testreszabott meglepetéssel valódi örömet okozhatsz mindenkinek.

Mire figyelj az üzleti ajándékozásnál?

Ahhoz, hogy a megfelelő meglepetést megtaláld, ne hagyd figyelmen kívül kapcsolatodat a megajándékozottal. Akivel hivatalos viszonyban vagy, annak egészen más szempontok szerint kell ajándékot választanod, mint annak, akivel félig hivatalos, esetleg baráti a kapcsolatod. 

Minden esetben körültekintően válassz, gondold át, valóban örömet okozol-e a kiválasztott meglepetéssel. Ha nem vagy biztos benne, inkább egy jól bevált üzleti ajándékra essen a választásod.

A kapcsolat függvényében igyekezz minél inkább személyre szabott terméket választani, ez kiemelten fontos a kollégák megajándékozása esetében. Ha kedveskedni akarsz, választhatsz valamilyen ünnepi hangulatú egyforma apróságot is számukra, ez esetben a gesztus a fontos.

Üzleti kapcsolat esetén igyekezz inkább semleges ajándékot választani: édesség, ital, könyv, toll, irodai tárgyak. A minőségre mindig figyelj, véletlenül se gagyi kategóriát válassz! Manapság kedveltek a különböző kézműves finomságok, kozmetikumok.

A jó céges ajándék jellemzői

Egy céges ajándék ne legyen hivalkodó, túlságosan nagy értékű, mert azzal csak kellemetlen helyzetbe hozod a partneredet. Arra is ügyelj, hogy férfiként hölgyeknek ne ajándékozz ékszert, az már túl személyes. 

Ügyelj a csomagolásra, ne kövesd el azt a bakit, hogy rajta hagyod az ajándékon az árcédulát, benne felejted a csomagban a nyugtát.

Amennyiben lehetőséged van, igyekezz olyan helyről vásárolni, ahol az ajándékcsomagot egyedileg állíthatod össze, így belecsempészhetsz valami személyeset.

Azt se feledd, amikor ajándékot kapsz, illik azonnal kibontani, megnézni és megköszönni akkor is, ha nem nyeri el a tetszésedet. Egy ajándék továbbajándékozása nagy illetlenség, ne kövesd el ezt a hibát!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás