A rovat kizárólagos támogatója

Április 22 a Föld Napja. E jeles naphoz kapcsolódva indítottuk el podcastunkat, hogy a hangok birodalmában is mutassuk a zöld irányt. A heti adássorozat nyitó epizódjának szereplője Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika természetfilmes alkotópáros, és a nagy nehezen becserkészett fantom.

A természetfilm szerelmeseinek nem kell bemutatni Mosonyi Szabolcsot és Bagladi Erikát, hiszen az alkotópáros  számos díjnyertes filmet készített az utóbbi években: ismeretterjesztő mozifilmeket, televíziós produkciókat és természetvédelmi projektekhez gyártott képi anyagokat egyaránt.  Első adásunk vendégeinek legújabb, mozikba szánt természetfilmje Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában címmel az Északi-középhegység vadregényes erdőségeit mutatja be, a készítők védjegyévé vált látványos és részletgazdag felvételekkel.

A Magyar Mozgókép Szemle idei díjátadóján a legjobb ismeretterjesztő film kategóriáját megnyerő alkotás eredetileg március 26-tól került volna a hazai mozikba, de ez a vírushelyzet miatt bizonytalan időre tolódik.  A koronavírus járvány miatt mi is csak telefonon tudunk beszélgetni.

A beszélgetésben szó esik – többek között- a természetfilmesek karantén hétköznapjairól, az új, díjnyertes filmjükről, a “fantom lekapásáról”, a hazai és külföldi közönségnek szánt természetfilmek különbségéről, és a tervekről.

A karantén idején a kényszerotthonlétben egy kis kikapcsolódás: a beszélgetésben is szóba került, hogy a szerzők ingyen elérhetővé tették 3 korábbi filmjüket:

Vad Szigetköz – A szárazföldi delta (2013)
Vad Kunság – A Puszta rejtett élete (2016)
Tiltott Zóna – Harctéren a vadvilág (2017) Budapesttől alig karnyújtásnyira, Táborfalva határában
Részletek itt >>> 

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás