Hirdetés

A Greenfo ezúton fejezi ki szolidaritását a Népszabadság munkatársaival. Továbbra is hiszünk a magyar sajtó Alaptörvényben rögzített szabadságában és sokszínűségében. Csatlakozva az Átlátszóhoz, mi is felajánlunk zöld témákban publikációs felületet a kollégáknak.

„IX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.
(2) Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.”
Így szól Magyarország 2011-ben elfogadott Alaptörvénye. Több szerkesztőséghez hasonlóan mi is úgy véljük, ez annak az alapnak a része, amire egy normálisan működő demokrácia építkezni tud.

A Greenfo is megdöbbenéssel értesült a Népszabadság megjelenésének felfüggesztéséről. Elfogadhatatlannak tartjuk a lap kiadójának, a Mediaworksnek az újságírókkal szembeni eljárását. Azt, hogy nem tájékoztatott terveiről, félrevezette munkatársait, a költözésre való hivatkozással kizárta őket munkahelyükről, megfosztotta őket attól is, hogy digitális adataikhoz hozzáférjenek. A súlyos gazdasági veszteség álságos indoka a szerkesztőség megalázásának. A mögöttes politikai indítékokról egyelőre csak mendemondák keringenek.

Az Orbán-kormány az elmúlt években szisztematikusan felszámolta/ja a környezetvédelmet minden területen – a fairtásoktól a paksi atomberuházásig.

Az önálló minisztériumot megszüntette, a hatósági intézményrendszert legyengítette, szétforgácsolta, így a környezetszennyezések elleni állami harc is egyre gyengébb. Többször államilag kiemelt beruházásként folyik a közpénzes természetkárosítás, melyek ellen hiába emelnek szót a környezetükért aggódó polgárok.

A zöld témákban is kritikus írásokat közlő Népszabadság likvidálása nagy érvágás a magyar emberek tájékoztatásában, ezért csatlakozunk az Átlátszóhoz. Ők publikációs felületet és közösségi adománygyűjtő kampányt ajánlanak a Népszabadság szerkesztőségének.
Mi – a korlátozott lehetőségeink miatt – csak megjelenési lehetőséget tudunk felkínálni a környezetvédelmet is érintő írásoknak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás