Hirdetés

A mától érvényes kijárási korlátozásban kutyát sétáltatni 8 után is lehet. A részletszabályokat az önkormányzatokra bízzák.

Az este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási korlátozás alatt is ki lehet vinni majd a kutyákat sétálni – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök videójából. A részletekről az önkormányzatok dönthetnek majd, ahogy a kutyafuttatók nyitva tartása is rájuk lesz bízva.

Orbán Viktor Ovádi Péter (Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos) államtitkárt fogadta, aki a “1,5 millió kutyatartó érdekében fogalmazta meg javaslatait”. Ovádi azt kérte, a kutyások időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni 8 után a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Itt a kormányrendelet: esti kijárási tilalom, néhol közterületen is kötelező maszk, a gyógyszertárak és benzinkutak nem zárnak 19 órakor

A kormány szándékai szerint ma 0 órától lépett életbe az esti kijárási tilalom, a szabály első körben 30 napig lesz érvényben. Ehhez az kellett, hogy a parlament megszavazza a rendkívüli felhatalmazást adó törvény, ezután hirdették ki a korlátozásokról szóló kormányrendeletet a Magyar Közlönyben. Via HVG.

Vajon Ovádi Péter államtitkárt megbüntetné a rendőr szabálytalan maszkhasználat miatt?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás