Hirdetés
(X)

Manapság már nem okoz problémát beszerezni tartalék alkatrészeket ami egy CNC géphez szükséges. Legyen szó akár vezérlő egységről, szervómotorról, erősítőről, kábelről, csatlakozóról, mindent a vásárlók igényeinek megfelelő, könnyedén beszerezhető csomagban értékesítenek.

Jó hír, hogy ráadásul a programozásuk sem túl bonyolult, mindegyik típus felhasználóbarát. Mindez nem megy a magas minőség és a rövid ciklusidők rovására.

A megfelelő CNC vezérlés megtalálása:

Rendkívül széles a skála ha a feladatok között a marás, esztergálás, köszörülés, stancolás vagy lézervágás szerepel. A sok típusú vezérlés hatékony alap, és magas szintű CNC feladatok ellátását teszi lehetővé hasonló munkálatok esetében. Manapság sok vezérlés szimultán  öttengelyes egyidejű megmunkálást tesz lehetővé. Maráshoz, esztergáláshoz és köszörüléshez is kiválóan használhatók. Egyre gyakrabban fordulnak elő kifejezetten úgynevezett célorientált vezérlések amit stanconló, nibbelő gépeken is fel lehet használni.

Az új CNC vezérlések fő tulajdonságai:

A szóban forgó modellek fő tulajdonsága közé tartozik, hogy akár öttengelyes megmunkálást is lehetővé tesznek. Legyen szó összetett esztergálásról, marásról vagy esztergálási, esetleg speciális megmunkálásról, ezek nem jelenthetnek problémát. A hibák megelőzéséről, valamint a biztonságról a bővített integrált megelőző karbantartási funkciók gondoskodnak. Az új fejlesztésű vezérlések  általában a tengelyek ütközésvédelmi funkcióját is ellátják.

Érdemes még megemlíteni, hogy a konstukció magas ciklusmegmunkálást és nagy sebességű forgácsolást tesz lehetővé.  Jó szolgálatot tesz anyagmozgatás, stancolás, préselés, csomagolás és tekercselés esetében egyaránt. A vezérlésekben integrált és rendkívül gyors PLC-processzor dolgozik, ami egyúttal felügyeli a gép kiegészítő eszközeinek gyors és hibátlan működését is.  

Ha meghibásodik a CNC esztergája vagy megmunkálóközpontja, akkor sem kell aggódnia, mert már Magyarországon is elérhető a cserejavítás szolgáltatás, melyet a COWARE biztosít.

Az CNC vezérelt automatizálás előnyei:

Az automatizálás teszi lehetővé a precíziós mozgásvezérlést. Az iparban történő tömeggyártás során kiemelten fontos tényező a pontosság, a megmunkálási sebesség, valamint a visszatérő gyártási folyamatok során a programok újbóli, gyors előhívása. Ezek összessége eredményezi a hatékony termelést.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás