A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A nyugodt, pihentető alváshoz elengedhetetlen, hogy jó minőségű legyen az ágynemű és a lepedő. Mivel a választék óriási, sokszor nem könnyű a döntés, hiszen nem minden lepedő rendelkezik azonos tulajdonságokkal. Nem feltétlenül kell a legdrágább lepedőt megvenni ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, hogy nem fog kinyúlni, elkopni az anyag.

Fontos, hogy megfelelő méretű legyen

A lepedő megvásárlása előtt mérje le pontosan a matrac méretét. Ugyanis ha nem a megfelelő méretűt választja, akkor feszülni fog a matracon, esetleg nem is tudja megfelelően ráhelyezni. Ha túl nagy, akkor gyengébb minőségűnek fog tűnni és ráncos lesz, ami kényelmetlenné teszi az alvást. Mérje le a matrac szélességét, hosszát és a magasságát. A lepedőnek tökéletesen kell passzolnia az ágymatrac méretéhez.

Milyen anyagból készüljön?

A MÖBELIX lepedő választékában a legkedveltebbek a pamutból készült jersey lepedők. Puha tapintásúak, emiatt kellemes érzést nyújtanak a bőrnek. Mivel elasztikus az anyag, és a bevarrt guminak köszönhetően gyűrődésmentesen feszíthető ki az ágyra, tökéletesen illeszkedik. A jersey lepedők elasztán hozzáadásával készülnek, ezáltal fantasztikusan simák és feszesek. Rugalmasságuknak köszönhetően még a 30 cm magas matracokon is használhatók. Télen-nyáron kellemes rajtuk aludni, kiváló légáteresztő és nedvszívó képességűek.

A frottír lepedők 100% pamutból készülnek, ellenállóak és sokáig használhatóak, a jersey lepedőhöz hasonlóan nem kell őket vasalni. A frottír lepedők használata különösen hidegebb időben kényelmes. Érzékeny bőrűeknek azonban nem ajánlott. Valamint pamut-szatén ágyneművel sem szerencsés kombinálni.

A pamut flanel lepedők enyhén bolyhosak és meleg érzetet biztosítanak. A flanel nagy anyagsűrűséggel rendelkezik, ezáltal melegebb és puhább is, mint a pamut. Nem gyűrődik és vasalást nem igényel.

Pamut-szatén lepedő fényes, puha felületű, hasonlít a szaténra. Kitűnő hőszabályozó tulajdonsága miatt télen melegít, nyáron hűt, további előnye, hogy nem kell vasalni. Az igazi luxusérzés megteremtéséhez kombinálja pamut-szatén ágynemű huzattal.

A kevert szálas lepedő ötvözi a pamut és a poliészter anyagok legjobb tulajdonságait, vagyis légáteresztő, tartós, gyorsan szárad és nem gyűrődik.

A színe sem mellékes

Ha már eldöntötte a lepedő anyagát, már csak a színét kell kiválasztani. Milyen színű legyen? Természetesen, ami legjobban illik a hálószoba hangulatához és az ágynemű színvilágához. A fehér mindig jó választás, ráadásul fehér pamut-szatén ágynemű huzattal kombinálva igazi luxus hotelszoba stílusát teremtheti meg.

Színes lepedők esetében nagyon fontos a színtartósság, hiszen senki sem szeretné, hogy a megvásárolt sötétkék lepedő pár mosás után világoskék legyen. Ha gyanúsan olcsó a színes lepedő, akkor nem valószínű, hogy egyenletes színezésű az anyag.
A MÖBELIX óriási kínálatában megtalálja a hálószobájába illő lepedőt, bármilyen anyagú és színű lepedőt is szeretne.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás