Hirdetés
Forrás: 444.hu

Méghozzá úgy, hogy ezeket nem hasznosítják újra – állítja az elektromos és elektronikai hulladékokkal foglalkozó WEEE. A felmérések szerint sokan inkább megtartják a régi telefonokat, így azokból nem lehet újrahasznosítani a vezetékekben található rezet vagy az akkumulátorokban található kobaltot, vagyis azokat újra ki kell bányászni.

Pascal Leroy, a WEEE vezetője szerint az emberek nem ismerik fel, hogy „ezek a látszólag jelentéktelen tárgyak nagy értéket képviselnek”, és globális szinten felfoghatatlanul sok van ezekből. Becslések szerint világszerte 16 milliár mobiltelefon van, és csak Európában ennek legalább az egyharmadát már nem használják.

A WEEE felmérései szerint az e-hulladék mennyisége – a mosógépektől a kenyérpirítókig a táblagépeken át – 2030-ig évente 74 millió tonnával növekszik majd. Arra próbálják most felhívni a figyelmet, hogy ezeket muszáj lenne újrahasznosítani, mert a világ e-hulladékának alig több mint 17 százalékát hasznosítják csak újra megfelelően. Emiatt az ENSZ Nemzetközi Távközlési Egyesülete azt szeretné, ha ez az arány jövőre 30 százalékra nőne- írta a BBC    (Via 444.hu)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás