A rovat kizárólagos támogatója

A Bayer és az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) immár nyolcadik alkalommal hirdette meg közös fotópályázatát, melynek központi témaköre a klímaváltozás. A fotópályázat célja idén is a témával kapcsolatban való ismeretterjesztés, figyelemfelkeltés és aktiválás volt.

"A természetfotók rólunk szólnak. Emberekről. Pedig rendszerint nem is vagyunk rajta a képen. Mégis a mi eszméink, vágyaink, szenvedélyeink mutatkoznak meg a fotográfiában. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mi, emberek leváltunk a természetről, hogy mi már feljebb léptünk. És szerencsés esetben ott motoszkál bennünk a felelősségtudat: ha már följebb kapaszkodtunk, valamit tennünk kellene érte. Szép gondolat. De még egy kicsit tovább kellene lépnünk, hogy megértsük: nem két külön világról beszélünk. Hiszen változatlanul része vagyunk a természetnek. Ha emberi tudásunkat, erőforrásainkat, leleményünket a természet érdekében mozgósítjuk, ezt magunkért tesszük.
A természetfotók rólunk szólnak. Értünk szólnak"– fejtette ki véleményét a megnyitón Réz András esztéta, aki örömmel volt Gerhard Waltl (a Bayer Hungária ügyvezető igazgatója) és dr. Juhász Árpád (geológus, a zsűri elnöke) segítségére, mikor a kettő híján 1900 beérkezett fotóból leleplezték a 28 legjobbat. Idén először állítottak ki háromdimenziós és mobiltelefonos felvételeket is.
Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázat 2011 Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázat 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tárlat július 28-áig, hétköznaponként 8-19 óráig, szombatonként 10-17 óra közt ingyenesen látogatható a Magyar Újságírók Szövetségének Székházában (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A), a képek árulkodnak az elmúlt év természeti és ipari katasztrófáiról, vagy az érintetlen természet szépségeiről. További információ a www.bayerfotopalyazat.hu címen található.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás