Hirdetés

Egyeztetésre hívta Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága elnöke az agrárminisztert és a vízügyért felelős energiaügyi minisztert. NEM jöttek, és nem küldtek helyettesítést sem. Távol maradtak a kormánypárti képviselők is.

Egyre hosszabb, forróbb aszályos időszakok / vízhiány / sivatagosodás / időszakos többletvizek gyors levezetése / helyes vízgazdálkodás, vízmegtartás / tájhasználat / tehát egyre égetőbb vízügyi és agrárpolitikai problémák – Nagykörűbe, a Tisza szárazra került medrébe (2024.09.11-re) hívta egyeztetésre Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága elnöke az agrárminisztert és a vízügyért felelős energiaügyi minisztert . NEM jöttek, és nem küldtek helyettesítést sem. Távol maradtak a kormánypárti képviselők is.

Amikor a miniszterelnök a jövőről, újabban a “magyar nagystratégiáról” beszél, egy szót sem ezekről a gyermekeink jövőjét alapvetően meghatározó kérdésekről. Ami még nagyobb baj: nem is cselekszenek az ország kiszárítása ellen, sőt, az elhibázott vízgazdálkodással gyorsítják a sivatagosodást.

 

Tartalom: – Keresztes László Lóránt FFB elnök köszöntő, bevezető
– Balogh Péter geográfus, gazdálkodó (Szövetség az Élő Tiszáért) előadása
4:30
– Kulcsár László gazdálkodó (Zöld Gerilla Mozgalom) előadása
24:02
– Szabó Rebeka képviselő hozzászólása
29:48
– Keresztes László Lóránt helyzetértékelése
37:37
– Vészity Kata környezeti nevelő felszólalása
45:48
– Balogh Péter reakció
47:29
– Keresztes László Lóránt a városi vízgazdálkodásról / iparról
51:03
– Farkas-Barta Kata, Zöld Küldetés Egyesület
56:06
– Balogh Péter reakció
59:02
– Kulcsár László reakció
1:02:50
– Szabó Rebeka reakció
1:04:16
– Keresztes László Lóránt a Sajó ügyéről / záró gondolatok
1:06:30

Nyitókép: Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága kihelyezett ülése Nagykörű mellett a kiszáradt Tisza mederben 2024 09 11

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás