A rovat kizárólagos támogatója

Egy álegyetem áldoktori címét használja Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin az országos zöldhatóság főigazgatója – idézte Jávor Benedek, és mi is az atlatszo.hu cikkét. Íme a Pro Deo State University dékánjának véleménye.

Egy álegyetem áldoktori címét használja, sosem rendelkezett akkreditált felsőoktatási intézmény által kiadott doktori fokozattal Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, vagyis az országos zöldhatóság főigazgatója – idézte Jávor Benedek, és mi is az atlatszo.hu cikkét.   Agta, falyok, védet. Egy elírásokban gazdag életút. Tolnainé helyesírás tekintetében is kihívásokkal küzd.

Íme a Pro Deo State University dékánjának szerkesztőségünknek küldött levele:

Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Alapítvány
Adószám: 18290598-1-13
Felnőttképzési intézményi nyilvántartás: 00668-2012
Dékáni Hivatal
H-1051 Budapest, Nádor u. 36.

Álljon le Benedek!

A Pro Deo State University dékánjaként arra kérem, és egyben felszólítom az Együtt PM képviselőjét, Jávor Benedeket, hogy fejezze be a múlt héten ismételten elindított vádaskodását, a minden alapot nélkülöző politikai hisztériakeltését az egyetemmel és annak volt hallgatóival kapcsolatosan.

Tény kérdése, bár erre már talán nem emlékszik a képviselő úr, hogy az általa csak „álegyetemnek” nevezett Pro Deo State University-től kért már szakmai segítséget és kapott. Akkor még az LMP lelkes frakcióvezetője volt. Így hát igencsak furcsa ez a pálfordulása a képviselő úrnak. Azóta tény kérdése, hogy más politikai köpönyegbe bújt Jávor úr, de ez akkor sem jogosítja fel arra, hogy másokról valótlanságokat állítson.

Sajnálatos, de úgy tűnik, hogy Jávor Benedek a jövőbeli politikai karrierje érdekében bárkit képes nemtelen eszközökkel lejáratni, bemocskolni akár úgy is, hogy a félévszázados múltú egyházi alapítású egyetemet a Pro Deo State University-t álegyetemnek nevezi, és annak jelentős sikereket elérő hallgatóit rossz hírbe kívánja hozni és áldoktoroknak nevezi.

Az egyetem dékánjaként már az is felvetődött bennem, hogy Jávor úr talán azért ostromolja ily hevesen és próbálja meg lejáratni egyetemünket, mert ( ki tudja milyen ellenérdekű) gazdasági csoportot szolgál, vagy azért, mert nem kértük fel előadó tanárnak, nem ajánlottunk neki professzori állást, hisz köztudomású tény, hogy a Pro Deo University dékánjaként kollégáimmal keresztény magánegyetem létrehozásán dolgozunk Magyarországon.

Sajnálatos, hogy Jávor képviselő egyetemünket támadja nemtelen és erkölcstelen eszközökkel. Megértjük, de elfogadni nem tudjuk, hogy Jávor Benedek múlt héten tett kirohanása egyetemünk és volt hallgatóink ellen semmi más célt nem szolgál, minthogy ezzel is politikai ismertségét növelje. Véleményem szerint az Együtt PM társelnökének képviselőként különösen tiszteletben kellene tartania a minimális erkölcsi alapokat, ennek megfelelően kellene viselkednie és egyben példát kellene mutatnia az embereknek, hisz mégis csak egy politikus, aki emberek millióinak a jövőjét határozza meg és dönti el adott esetben.
Álljon le Benedek! Ha nem ismeri annak a nyugati keresztény civilizációnak erkölcsi alapjait, melyben élünk, kérem, hogy tanulmányozza azt.

Prof. Kertész-Bakos Ferenc
dékán 

A vélemény oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.


A fenti levelet a gyomroi-hirhatar.hu is leközölte, majd felkereste Jávor Benedeket, ki az alábbiakkal kommentálta a Kertész-Bakos Ferenc kérésére nyilvánosságra hozott közleményt:

A Dékán úr vádaskodásaira nem kívánok reagálni, a tényeket illetően azonban le kell szögezni: Magyarországon csak magyarországi akkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmény adhat ki tudományos fokozatot. A Magyar Akkreditációs Bizottsághoz intézett kérdésünkre pedig azt a választ kaptuk Balázs Ervintől, a MAB elnökétől, hogy A „Pro Deo University” nem államilag elismert felsőoktatási intézmény Magyarországon, sem felsőfokú végzettséghez vezető képzésre, sem doktori képzésre és fokozatadásra vonatkozó akkreditációval nem rendelkezik.

A külföldön, külföldi egyetemen szerzett fokozatokat pedig honosítani kell. Tolnainé tehát nem doktor, a Pro Deo pedig a magyar jogszabályok szerint nem egyetem. A Pro Deo State University-ről további részleteket az atlatszo.hu "Áldoktor vezeti az országos zöldhatóságot" című cikkében is olvashatnak.

Jávor Benedek

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás