Zöld Jövedelemmel az igazságos klímaátállásért

2024. május 16.

Hírek

Az Európai Unió Szociális Klímaalapja 2026-tól közel 1100 milliárd forintot folyósít a magyar energia- és közlekedési szegénység enyhítésére. Ezúttal a pénznek nem a NER-vállalkozók, hanem a rászorulók zsebében kellene landolnia, részben akár közvetlenül, Zöld Jövedelem formájában.

Online kitölthető kamuzöld, un. zöld konzultációt indított a kabinet

2024. március 20.

Hírek

Nevében zöld konzultációt indított a kabinet. Az Orbán-kormány új konzultációja helyeselhető álkérdések közé csempészve, vitatott témákban is a támogatás felé terelné a válaszadókat. Kamukonzultáció kamu zöld kérdésekről az akkumulátorgyárak lakosság általi támogatásának hamis bizonyítására!

Mit csinál Budapest brüsszeli képviselete? A kormánypropaganda és a tények

2024. február 27.

Hírek

Eredménytelen pénzpazarlás Brüsszelben a főváros képviseletének munkája – legalábbis az állami propagandasajtó szerint. A képviseletvezető Jávor Benedek tényekkel cáfolja a rogáni propagandagépezet csúsztatásait. A volt EP-képviselő szerint Budapestnek kevés jobban megtérülő befektetése van, mint a brüsszeli képviselet működtetése.

Orbán évértékelése: felértékelődött a zöld, vagy választási bullshit gyűjtemény?

2024. február 22.

Hírek

Ha a megújuló energiákból is lehet lopni, akkor miért blokkolják a szélenergiát? Az akkuipar állam az államban-miért, és hogyan teszi tönkre életterünket és iparszerkezetünket?  Orosz energiafüggés mindenáron? Európa akkuhulladék temetője leszünk? Milyen gazdája lesz a Mohu a katasztrofális hungarikum hulladékgazdálkodásnak? Zöldpárti kakasviadal: Párbeszéd kontra LMP. Miért kritikus zöld szempontból a júniusi EP választás? Merre tovább… Tovább »

Újabb akkumulátorbotrány, újabb hazugnak bizonyult kormányzati állítás!

2024. február 18.

Hírek

Miközben Orbánék azt bizonygatják, hogy nem leszünk Európa akkuhulladék-lerakója, ezúttal egy sárbogárdi cég, a Jüllich Technology telephelyén bukkant fel hatalmas mennyiségű selejtes akkumulátor és gyártási hulladék, amiről a Párbeszéd – Zöldek fényképes bizonyítékokat is szerzett!

A fidesz polip Sóskúton is

2024. február 5.

Hírek

Fideszes szálak a sóskúti akkumulátorbontót tervező Andrada-csoport körül. Úgy tűnik, a szlovén szakmai befektető nagyon is közeli kapcsolatokat ápol a magyar kormányzati holdudvarral és a külügyi vezetéssel.

Még engedélykérelmet sem adott be sóskúti akkumulátorbontó üzemére az Andrada

2024. február 4.

Hírek

Az Alsózsolcán lakossági ellenállásba ütköző Andrada-csoport a borsodi település helyett Sóskúton rendezné be akkumulátor-feldolgozó üzemét. Az azóta viharos lakossági tájékoztatókkal a hírekbe kerülő projekt a cég januári tájékoztatása szerint „az engedélyek megszerzését követően” már február végén megkezdené működését.

Fülkeforradalmi változások a hulladékgazdálkodásban

2024. január 26.

Hírek

Nem azért tartunk egy kormányt, hogy jobb legyen mint a semmi, hanem, hogy egy stratégiai elképzelés szerint haladjon valahova. Az Orbán kormány hulladékpolitikája roncsderbire hajazó koncepciótlan kapkodások sorozata. 14 év hulladékos ámokfutás: hogyan nyírta ki a rezsicsökkentés a hulladékos ágazatot?

Paksi napló – 2023 december

2024. január 15.

Hírek

Az Energiaklub havonta frissülő sorozatot indított annak érdekében, hogy figyelemmel kísérhető legyen: mi történik Pakson – a kormány által felgyorsítani szándékozott új atomerőmű beruházással és a stratégiai jelentőségűnek bélyegzett paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbításával. Ez a 2023 decemberi napló.