A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: telex.hu

Nem lesz rajta a DK, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek közös EP-listáján Jávor Benedek, aki az eredeti tervek szerint a Párbeszéd listáját vezette volna – írja a Magyar Hang.

Jávor a lapnak azt mondta: saját kérésére nem fog szerepelni a közös listán, amelyen a Párbeszéd csak a hetedik, valószínűleg nem befutó helyet kapta meg. De nem is ez volt a problémája Jávornak. „Amikor a Párbeszéd felkért, egy zöld lista vezetését vállaltam. Ez a felállás azonban nyilvánvalóan nem ilyen lesz, akkor sem, ha ennek az együttműködésnek lehet a politikai racionalitása. Jobb, ha nem én képviselem ezen a listán a pártot, hanem valaki más” – fogalmazott a Magyar Hangnak. Kérdésükre hozzátette: nem lép ki a pártból.

Március végén jelentette be a három párt, hogy hosszabb távú, stratégiai együttműködést kötöttek. A június 9-i választáson közös európai parlamenti és fővárosi listát állítanak, de már arról is megállapodtak, hogy a 2026-os országgyűlési választáson is együtt indulnak. Karácsony akkor azt mondta egy újságírói kérdésre, a megállapodás után újraértékelik a személyi kérdéseket, és a Párbeszéd kongresszusa dönt majd arról, kit delegálnak a közös ellenzéki listára.

Jávor 2014 és 2019 között már volt EP-képviselő, a 2019-es választáson az MSZP–Párbeszéd közös listájának negyedik helyéről nem jutott mandátumhoz. Később a főváros brüsszeli képviseletének vezetését vállalta el.

Nyitókép: Jávor Benedek 2024 február. fotó: Sarkadi Péter greenfo

 

 

Kapcsolódó anyagok:

300 milliárd uniós támogatásból zöldül tovább Budapest

Fülkeforradalmi változások a hulladékgazdálkodásban

Katasztrófahelyzet a hulladékgazdálkodásban

Mit csinál Budapest brüsszeli képviselete? A kormánypropaganda és a tények

Még engedélykérelmet sem adott be sóskúti akkumulátorbontó üzemére az Andrada

Mégiscsak jön alternatív fűtőelem Paksra. Zűrzavaros? Ne aggódjon, nem csak Önnek!

Online kitölthető kamuzöld, un. zöld konzultációt indított a kabinet

Orbán évértékelése: felértékelődött a zöld, vagy választási bullshit gyűjtemény?

Uniós támogatással újulnak meg Budapest védett területei

Ökológiai krízis a Pátkai Víztározóban

Újabb akkumulátorbotrány, újabb hazugnak bizonyult kormányzati állítás!

Kész önállóan indulni az EP-választáson a Párbeszéd. Jávor Benedek lesz a listavezető. A párt elfogadta, hogy az LMP nem akar közös listát

Együtt építjük Budapestet ellenszélben is

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás