A világ jövője a tét – avagy közösen kell kitaposnunk a zöld utat!

2023. május 24.

Hírek

Alig néhány évvel vagyunk a COVID-világjárvány kitörése után, a szomszédunkban jelenleg is zajlik az Ukrajna elleni orosz háború, Európa energiakrízissel küzd, nyakunkon a klímaválság, az élelmiszerek áremelkedése (különösen Magyarországon) egyre súlyosabb probléma, olyan forradalmi változások zajlanak a biotechnológia, az informatika, a mesterséges intelligencia területein, amelyek minden bizonnyal alapvető átalakulásokat hoznak majd a munkaerőpiacon is –… Tovább »

Debrecen még jobban ki fog száradni. Jön a 2. kínai akku üzem

2023. május 9.

Hírek

A debreceni fideszes önkormányzat hazudott. Korábban azt mondta, nem adott el területet az EVE Energynek, most azonban kiderült, felépül a CATL mellett egy másik akkumulátorgyár is. 14 milliárddal támogatunk egy másik kínai multit. Az Európai Bizottsághoz fordul a Párbeszéd – ZÖLDEK.

Fertő-tavi kormánycinizmus: a lerombolt, jelenleg építési területen pozitív változás történt az élővilágban!

2023. április 19.

Hírek

Megérkezett a minisztérium válasza a Párbeszéd-Zöldek kérdésére, hogy a klímaváltozás hatásait figyelembe véve változtatnak-e a Fertő tavi terveken. Csepreghy Nándor az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese egész elképesztő cinizmussal képes volt leírni a levélben, hogy a letarolt Fertő-parton a fejlesztés pozitív változásokat hozott a terület élővilágában!!

Módosították Paks II. szerződéseit – most fordul katasztrófába a paksi bővítés

2023. április 11.

Hírek

Megszületett a megegyezés Oroszországgal a paksi bővítés kivitelezési és finanszírozási szerződésének módosításáról, hogy így lehetővé váljon az atomerőmű-beruházás folytatása és mielőbbi átadása – közölte ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután egyeztetett Roszatomot vezető Alekszej Lihacsovval Moszkvában.

Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért!

2023. március 27.

Hírek

Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! című nagyrendezvényt tartottak tegnap a budapesti La Vida Rendezvényházban. Itt jelentették be: a 10 éves Párbeszéd Magyarországért Párt új neve Párbeszéd – a Zöldek Pártja, röviden: Párbeszéd – Zöldek. A párt EP-listavezetőjének Jávor Benedeket választották meg.