A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Azt, hogy a dohányzás káros, szinte mindenki tudja anélkül, hogy erre külön fel kellene hívni a figyelmet. A nikotin függőséget okoz, míg a dohányfüstben lévő méreganyagok nagyban hozzájárulnak a tüdő károsodásához és a tüdőrák kialakulásához.

Ha ez számodra is elég riasztó és elgondolkodtál már azon, hogy milyen kevésbé káros alternatívák léteznek a dohányzás kiváltására, akkor maradj velünk és ismerd meg a hevítőrudakat. 

Amit tudni kell a hevítőrudakról

Ami a dohányzást igen károssá teszi, az nem feltétlenül csak a nikotin, ami nagyfokú függőséget eredményez, hanem az égetés során felszabaduló méreganyagok. Mivel a cigaretta 800 fokon ég, így ennek során felszabadulnak a dohányban lévő káros anyagok, amik így közvetlenül a tüdőbe jutnak. Természetesen mindenki elismeri de sokak számára nem elég motiváció ahhoz hogy leszokjanak. Mert leszokni nem egyszerű, bárki bármit mond, ez mégiscsak egy szenvedélybetegség. A nikotin okozta függőség pedig sokáig fennáll, amire általában a többség különféle tapaszokat használ vagy pedig nikotinos rágót. Ezzel valamilyen szinten kordában tartják a nikotinéhségüket, ám a leszokás mégsem válik egyszerűvé általa. 

Akaraterő és egy kőkemény elhatározás az, ami segítheti a leszokást, na meg természetesen a nikotinmentes hevítőrudak.

Hevítőrudak nikotinnal és nélküle

Ha naprakész vagy a jelenlegi dohánytermékekkel kapcsolatban, akkor jó eséllyel hallottál már a hevítőrudakról. Ezek a rudak minden esetben úgynevezett hevítőkészülékkel használhatóak, aminek az használata nagyon hasonlít a dohányzás élményéhez. Azt azonban tudni kell, hogy ebben az esetben a dohány nem ég, hanem 300-350 fokon hevül, így pedig elkerülhető a sok káros anyag kiválása. 

Azoknak, akik nem szeretnének leszokni a dohányzásról, csak egy kevésbé káros alternatívát keresnek, tökéletes megoldást nyújtanak a hevítőrudak. Ezek között van olyan, ami nikotinsóval készül, így nem dohányalapú, csak hozzáadott nikotint tartalmaz. Ez ugyanúgy szinten tartja a nikotinfüggőséget, de mégsem annyira káros, mint a hagyományos cigaretta. Ha érdekelnek a hevítő rudak, nézz körül a Finom Füstnél, ahol többféle variáció vár.

Azoknak az embereknek, akik le szeretnék tenni a cigit, a nikotinmentes hevítőrudak nyújtanak megfelelő segítséget. Ezek a rudacskák nem dohánnyal készülnek, hanem teaalapúak. Ez azért fontos, mivel így egyáltalán nem tartalmaz nikotint, tehát megszabadulhatunk egyben a nikotinfüggőségtől, valamint a belélegzett füst által keltett káros hatásoktól is. Ezzel együtt megmaradt dohányzás élménye, a sokaknak hiányzó mozdulat, így senki nem érzi magát megfosztva semmitől. Sőt, a nikotinmentes hevítőrudak külön előnye, hogy többféle ízesítésben elérhetőek, mint például gyümölcsös, kávés, csokis vagy épp dohányízű.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás