A rovat kizárólagos támogatója

Napjainkban megnőtt az otthoni víztisztítás jelentősége, hiszen a csapvízbe számos olyan szennyeződés kerülhet, melyek nem előnyösek az emberi szervezet számára. Az ivóvíz-szolgáltatók nem tudják megszűrni a csapvizet valamennyi szennyeződéstől, így ha Ön is tiszta ivóvizet szeretne fogyasztani otthonában, érdemes megfelelő minőségű víztisztító készüléket beszereznie.

Természetesen nem csak az ivóvízfogyasztás esetében jó, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, de tisztálkodáshoz sem mindegy, hogy milyen minőségű vizet használ fel.

Ha Ön is előnyben részesíti a klórmentes vízben történő fürdést, tusolást, egy minőségi zuhanyszűrő beszerelése lehet a megoldás.

Víztisztító készülékek tekintetében óriási a választék, és az átlagember nehezen tudja eldönteni, hogy melyik a legjobb választás. Mai cikkünkben bemutatjuk az egyes víztisztítási technológiákat, a víztisztító készülékek két csoportját és egy pult alá szerelhető víztisztító készüléket is.

Víztisztítási technológiák a háztartásban

Alapvetően két fő víztisztítási technológiát használnak az otthoni víztisztításban. Az egyik az aktívszenes víztisztítási technológia. Ennek központi eleme az aktív szén, amelynek a szivacshoz hasonló porózus szerkezete van, és az egyik leghatékonyabb természetes vízszűrő. Mivel a legtöbb szennyeződés tartalmaz szenet, és a szénmolekulák vonzzák egymást, így az aktív szén megköti a vízben lévő szennyeződéseket. Számos vízszűrő és víztisztító készülék működhet ezzel a technológiával, így például a csapra szerelhető víztisztító, a pult alá szerelhető vízszűrő vagy éppen a vízszűrő kancsó is.

A másik az ozmózisos víztisztítási technológia, melynek központi eleme a membránszűrő. Ez szűri meg a vizet a különböző káros anyagoktól, szennyeződésektől.

Átfolyós vagy nem átfolyós víztisztítót válasszon

A víztisztító készülékeket szétbonthatjuk átfolyós és nem átfolyós víztisztítókra. Az átfolyós víztisztítók nem rendelkeznek tartállyal, míg a nem átfolyós víztisztítóknak van tartálya. Hogy miért lényeges ez? Mert az átfolyós víztisztítók esetében a víz valós időben folyik át a szűrőrendszeren és tárolás nélkül érkezik meg az Ön poharába a finom, szűrt ivóvíz. Ezzel szemben a nem átfolyós víztisztítók esetében a szűrt víz egy tartályban tárolódik.

AQ-5300 pult alá szerelhető víztisztító

A pult alá szerelhető készülék tartály nélküli, átfolyós víztisztító berendezés. Segítségével Ön azonnal átalakíthatja a vezetékes ivóvizet finom, szűrt csapvízzé. Szabadalmazott, háromlépcsős szűrési technológiájának köszönhetően 97%-os hatékonysággal távolítja el a klórt a csapvízből, továbbá szűri az ólmot, a higanyt és számos szerves vegyi anyagot és gyógyszerszármazékot.

A készülék használatával nem lesz szüksége többé ásványvizes palackok cipelésére, amivel a környezetet is jelentősen kíméli. Nem beszélve arról, hogy már néhány hónap használat mellett megtérül a készülék beszerzési ára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás