Hirdetés

A budapesti Nemzeti Múzeum előtt felállított kerékpáros számláló csütörtök este 23:30-kor elérte a napi 4 000-et, és éjfélre összesen 4 030 bringást mért. Az adatok tanúsága szerint január 1. óta összesen 210 641-en tekertek el a számlálónál a Kálvin tértől az Astoria irányába.

A kerékpáros számláló április 24-én lépte át először a 3 000-es határt, majd június 1-én döntött új rekordot: 3 434 kerékpárost számolt meg aznap egy irányban.

Magyarország első automata kerékpár számlálóját a Critical Mass közösségnek, a Magyar Kerékpárosklub eltökélt munkájának és a kerékpározásért elkötelezett adományozóknak köszönhetően 2010 nyarán helyezték üzembe. A projekt finanszírozására a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass közadakozásra buzdított, melynek során 1 275 000 Ft gyűlt össze.
A számláló célja a kerékpáros forgalom nagyságának folyamatos megmutatásán túl a kerékpáros szokások feltárása. Természetesen egyetlen mérőhely nem alkalmas hosszútávú komoly közlekedés-szakmai elemzésre. De megmutatja egy adott keresztmetszetben a napi, heti forgalom lefolyást, az időjárás hatását és a szezonális változásokat.

A számláló egy modemen keresztül 15 percenként küld adatot a mérőegységből, így az adat folyamatosan elérhető a Kerékpárosklub honlapjának jobb alsó oldalsávjában, és más online felületen is elhelyezhető bannerként.
Itt található a június 13-i éjféli rekord videója, 4 év mért adatai, videó az április 24-i első rekordról és fotók a 2010-es átadásról.
Itt olvashatók további információk a számlálóról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás