Hirdetés
Forrás: euronews

A pápa szavai szerint a cél egyesíteni a klímavédelmi intézkedéseket támogató vallási képviselőket a párizsi megállapodásban megfogalmazott tételek teljesülése érdekében. Ferenc pápa videoüzenetét a COP28-on, vagyis az ENSZ éghajlati konferenciáján vetítették le.

“A bolygónak jelenleg olyan szövetségekre van szüksége, amelyek nem valaki ellen, hanem mindenki mellett állnak. Fontos, hogy a vallások, anélkül, hogy a szinkretizmus csapdájába esnének, jó példát mutassanak azzal, hogy együttműködnek. Nem a saját vagy valamelyik fél, hanem a világunk érdekében” – fogalmazott a katolikus egyházfő.

A december 3-i, vasárnapi ENSZ-klímatárgyalások fókuszában az emberi egészségre gyakorolt fertőző hatások álltak. Aktivisták és egészségügyi szakértők arra sürgették a világpolitika döntéshozóit, hogy tegyenek valamit a légszennyezés, illetve a kolera és a malária terjedése miatt bekövetkező, évi hét millió haláleset megállítása érdekében.

Nyitókép: Ferenc pápa forrás: depositphotos

Kapcsolódó anyagok:

COP28 – 20 ország több évtizeddel vetette vissza az atomnyilatkozat aláírásával a zöld átállást

Az EU terve, hogy a COP28 konferencián a fosszilis tüzelőanyagok globális kivonását szorgalmazza

Csúsztatás és valótlanságok sora Novák Katalin COP28 dubaji beszéde

Holnap kezdődik a COP28, az ENSZ kritikus fontosságú klímacsúcsa Dubajban

Ma kezdődött az ENSZ klímaegyezmény 28. csúcstalálkozója, a COP28 Dubaiban. Mire számítsunk, mit várhatunk a klímacsúcstól?

Dicsértessék Isten – Ferenc pápa a felgyorsuló klímaválságról

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás