Hirdetés

A globalizációkritikus mozgalom emblematikus képviselőjétől a montreali repülőtéren megtagadták a belépést Kanadába, és visszaküldték Európába. Breaking: José Bové mégis bejuthat Kanadába?

Az európai parlamenti képviselő francia parasztvezért a Kanadaiak Tanácsa hívta meg, hogy egy előadói körút keretében több rendezvényen is beszéljen arról, hogy miért ellenzi az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményt (CETA) .

josebove2

José Bové twitteren írta ma hajnalban (ottani idő szerint tegnap este), hogy a montreáli reptéren 3 órán át kekeckedtek vele, és nem engedték belépni Kanadában. “Úgy látszik, azokat, akik ellenzik a CETA-t, nem látják szívesen ebben az országban” – jegyezte meg keserűen José Bové. 

Egyelőre senki semmiféle magyarázatot nem adott arra vonatkozóan, hogy miért tartóztatták fel José Bovét a reptéri határon.  “Mindenesetre, úgy néz ki, hogy az áruk és javak szabadon bejuthatnak Kanadába, de az Európai Parlament tagjai nem.  Különösen azok nem, akik kritikusak a CETA-val szembern. Hát, ez nem túl demokratikus” – írta egy levelezőlistán Sujada Dey, a Kanadaiak Tanácsa kampányfelelőse.

A Kanadaiak Tanácsa nevű civil szervezet most azt kéri, küldjünk twitteren üzenetet a kanadai miniszterelnöknek, kérdőre vonva, miért nem engedték a Bovét az országba?

“PM @JustinTrudeau, why was @josebove denied entry into Canada? We join with the @CouncilofCDNs in wanting to hear his concerns about #CETA!”

(Forrás: European parliamentarian & CETA critic Jose Bove denied entry into Canada)

Breaking: José Bové mégis bejuthat Kanadába?

Valószínűleg a nemzetközi felháborodás hatására a kanadai hatóságok meggondolták magukat, és mégis beengedik az országba José Bové európai parlamenti képviselőt, aki végül mégiscsak beszélhet arról, hogy mik a gondok az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezménnyel (CETA).   2016 október 13. gyarmat.wordpress.com

Kapcsolódó anyagok:

CETA: nem kell több porhintés, ideje nemet mondani!

Kiszivárogtatási botrány a CETA körül is

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás