Hirdetés

A pécsi állatkert mégsem költözik Tüskésrétre a Mecsekről, miután kiderült, hogy ez most nem a legalkalmasabb helyszín az új vadaspark befogadására.

A Mecsekről az állatkertet el kell költöztetni, ezért a Pécsi Városfejlesztési Zrt. a közelmúltban vizsgálatot végzett, amely azt állapította meg, hogy a Tüskésréten a vizenyős talaj miatt csak jelentős pluszköltségekkel lenne kialakítható az új zoo. Ezeket viszont most nem tudja vállalni a város, mert sokkal fontosabb megoldandó feladatok vannak – nyilatkozta az Új Dunántúli Naplónak Nagy Csaba alpolgármester, aki szerint ezek a vizsgálatok arra mindenképpen jók voltak, hogy a terület fejlesztéséről a jövőben megalapozott döntést hozhassanak.

Mindenesetre az állatkert és az önkormányzat nyert még három évet, ugyanis a múlt év végéig kiadott környezetvédelmi működési engedélyt a Dél-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség meghosszabbította a jogszabály-módosítások adta legvégső dátummal, 2015. december 22-ig. Nagy Csaba hangsúlyozta, folytatják azokat a szakmai egyeztetéseket, hogy a vadaspark hol és milyen formában tudna működni a jövőben. A városvezetés hónapokon belül szeretné megtalálni a végső megoldást.

További információk >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás