Hirdetés

A költség- és munkakímélő módszer lényege, hogy a földalapú támogatást bezsebelő “gazdálkodó” a legolcsóbb, legsilányabb kukorica vagy napraforgó vetőmaggal jó ritkán beveti a szántóföldet, majd egész évben rá sem néz, így az a korábbi talajbolygatás miatt néhány hét-hónap alatt sűrű parlagfüvessé válik. Már be sem takarítják a kamu napraforgósokat.
Az ehhez félrenézéssel asszisztáló hatóságok segítségével élvezi az így megszerzett anyagi hasznot (ami ugye nem fáj senkinek, hiszen az EU-tól ered), a környezetében élő honfitársaink pedig szenvednek, és drága, önköltséges gyógyszerekkel kénytelenek enyhíteni az allergiás tüneteiket. A tavalyi pátyi eset, amikor egy júliusban jelzett, településszéli parlagfűtengert a szezon végéig sem sikerült eltüntetni kiválóan rámutatott a rendszer impotenciájára. Ez az eset többször szerepelt a televízióban is.

A PPNE honlapján látható, szabadon felhasználható fotón egy Nógrád-megyei 50-100 hektáros napraforgóként lepapírozott parlagfűmezőt láthatunk, amelyet januárig sem takarítottak be. Ez nem egyedi eset, aki nyitott szemmel jár, sokfelé lát ilyet az országban.

Ami nem napraforgó és barna, az mind parlagfűkóró. kép: Exner Tamás PPNE

Kinek az érdeke a parlagfűtermesztés tűrése és támogatása, ill. hogy a hatóság még az útmenti parlagfűtengereket se vegye észre? Az agrárminisztériumé? A kormányé? A magyar embereké biztos nem.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás