A rovat kizárólagos támogatója

Tisztelt Államtitkár Úr! Ön többször nyilatkozta, ismeri a feladatait, jobban mint bárki, Önt nem lehet megvezetni! Lehet! Nem tudom ki által, de Ön meg van vezetve! Lassan nincsenek apparátusok, akiket vezetnie kellene. Kiürültek, vagy megszűntek e szervezetek.

Idézet, egy a Greenfon olvasott HVG cikkből: Már Illés emberei is repülnek

A regnáló kormány időszakában végrehajtott vezetőcserékkel lefejezték a szakmai elitet, s sincsenek olyan emberek a környezetvédelmi közigazgatásban, akik teljes mértékben értenének a szakmához. „Az ágazaton belül csak az maradhat, aki befogja a száját, akinek van szakmai hitele, azt nem is tűrik meg" – közölte egy elküldött vezető.

Tisztelt Államtitkár Úr!

Hőség van, igazi kánikula. Engem is megvisel, és gondolom még sokunkat. Ha ez valóban a globális klímaváltozás jelzése, – ami nem elképzelhetetlen, – akkor rengeteg tennivalónk volna a környezetügyben! Nem csak Önnek, hanem mindenkinek, aki szívén viseli a hazai környezetügyet. Olyan szakmai feladatok, melyekhez jó szakemberek, kipróbált csapatok, összehangolt munkájára lenne szükség! Őket kellene szakmailag hitelesen vezetni, meghallgatni véleményüket, odafigyelni a szakmai javaslatokra, összefogni a zöld mozgalmakkal, és azokkal a gazdasági szervezetekkel akik megvalósítják a szükséges beavatkozásokat, szakszerűen végre tudják hajtani a jogszabályi követelményeket. (Zöld ipar.)

Államtitkár Úrnak jelentem, nem ez történik!

Ön többször nyilatkozta, ismeri a feladatait, jobban mint bárki, Önt nem lehet megvezetni! Lehet! Nem tudom ki által, de Ön meg van vezetve! Lassan nincsenek apparátusok, akiket vezetnie kellene. Kiürültek, vagy megszűntek e szervezetek. Köztársasági Elnökünk Rióban felelős kijelentést tett, – gondolom bízva a sok évtizede eredményesen működő szakmai háttérszervezetekben – és ezek közben széthullanak. Ön a saját kormányát támogató szakembereket, küld világgá, – ahogy ismerem a listát – és gyakran megalázó körülmények között. Ön ezzel árt a hazai környezetügynek, kormányának, és saját presztízsének is!
Ajánlom figyelmébe Orbán Viktor miniszterelnök úr ma publikált, – a fidesz.hu – n olvasható – sorait, Horn Gyulához :„Elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt." Kérem, fontolja meg a benne rejlő bölcsességet, mely a magyar környezetvédőkre is igaz!

Nem enyhül a meleg! Mintha kényszerképzetem lenne, egy régi történet jut eszembe, szülővárosom egy szerény képességű, de nagy egójú párttitkáráról. Őt zavarta, ha egy-egy szakterületen nála felkészültebb emberek dolgoztak körülötte. Módszeresen cserélte le munkatársait, mígnem ő lett a „legokosabb." Nem jött rá, hogy okosok között születhetnek szakmai eredmények. (A szervezet természetesen ezután alulmúlta önmagát, de egy városi pártbizottság működésképtelensége inkább előny, mint hátrány volt a társadalom számára.)
A környezetügy felelős képviseletére viszont nagy szüksége van a nemzetnek!! Kérem Államtitkár Urat, ezt tartsa szem előtt!

Fotó: greenr.blog.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás