Hirdetés

A karácsonyi időszakban sem állnak le a munkálatok a különböző napenergiával kapcsolatos projekteket illetően, most pedig egy újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk.

A brit megújuló energiaszolgáltató, a Good Energy megkapta az ideiglenes építési engedélyt egy 49.9MW-os naperőmű megépítésére, mely a legnagyobb lenne az Egyesült Királyságban. Az elmúlt hetekben egy 40MW-os és egy 41MW-os tervezetet erősítettek meg, de a mostani még ezeken is túltesz.

Az eredeti tervek szerint a Royal Air Force (RAF) repülőterének 91.1 hektáros területét fogják felhasználni, mely már több mint 20 éve nem üzemel. Az ideiglenes építési engedély pár nappal ezelőtt érkezett meg, ám a végleges papírok aláírása előtt az ilyenkor bevett és szokásos vizsgálatok fognak következni.

A bizottság január 16-ára tervezi a helyszíni szemlét, mely után hivatalosan is megadhatja az újabb zöld jelzést. A projekt részeként egy teljesen megújult, modernizált környezetet kapunk játszótérrel, egy RAF emlékművel, egy erdei tanulmányi programmal, valamint több, a közösséget támogató programmal.  A naperőmű elegendő energiát fog termelni ahhoz, hogy 11,287 otthont lásson el, mely összesen 48,000MWh-t jelent évente. Ha megvan a végleges jóváhagyás, akkor az építkezés 2014 első hónapjában megkezdődhet és a rendszer nyáron már villamos energiát is szolgáltathat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás