Hirdetés

Az idei év mintha vízválasztó lett volna a magyarországi poloskahelyzetet tekintve. Ennek apropóján elsőként készített interjút Poloska úrral a Gardenista. Ki okoz nagyobb kárt a bolyónak? Önök emberek, vagy mi?

Egy belvárosi, csendes kis kávéházban találkoztunk. Vasárnap reggel még üres a hely, csak a pincér csörömpöl a poharakkal. Én iszom egy eszpresszót, Poloska úr egy félbevágott paradicsomot kér. Ahogy megkapja, azonnal belemélyeszti szívó szájszervét, és hangosan, élvezettel szürcsölni kezdi a friss paradicsomlevet. Nem tagadhatom, remek a gasztrokultúra önöknél. A paradicsom a kedvencem. Nyersen, féléretten, éretten, minden formában szívesen esek neki. De a paprikát, a tököt, az uborkát is imádjuk, és még vagy 100-150 féle növényt a helyi flórából. Egyszerűen ellenállhatatlanul finom itt minden, nem véletlen, hogy sokan Európa éléskamrájának hívják ezt az országot. A feleségemmel és 86 gyerekemmel érkeztem, akik négyféle imágó alakban vannak jelenleg. Életem párja további 120 petét cipel magával egy kartondobozban. Nem szeretnénk itt mindent összefertőzni meg összenyáladzani, és azt sem akartam, hogy megtöltsük ezt a kis helyet, még a végén magától is megkapom, hogy inváziós faj vagyunk. Meg hát, tudja, nagy a fejetlenség mifelénk, ennyi gyerek nevét észben tartani nem könnyű feladat.

Maguknál nem téma a családtervezés? 
E kérdésre a választ, és általában az ember-természet viszonyáról sok érdekességet   a
GARDENISTA oldalán olvashatnak.

Kiss Gábor exkluzív interjújának zárása is megfontolandó a "bölcs" embernek:
Köszönjük szépen a globális felmelegedést, mi remekül érezzük magunka ebben az új környezetben. S hogy magukkal mi lesz? Őszintén: a klumpák és az ecetes víz után, engem nem nagyon érdekel. Mi itt leszünk akkor is, mikor maguk már rég alulról szagolják, jut eszembe, az ibolyát is imádom. Tavaszi ébredésemkor az az egyik első gaz, amit megkóstolok.

Kapcsolódó anyagok:

Már dolgoznak a hatékony poloskacsapdán

Poloskainvázió Magyarországon

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás