A rovat kizárólagos támogatója

Előfordult már veled is, hogy valahogy a szobanövények nem akartak úgy virágozni, ahogyan szeretted volna, ellentétben a kerti növényeiddel? Pedig a megoldás kulcsa nem rejlik sokban, mi pedig nem fogjuk előled ezt eltitkolni! Október és november annak az időszaknak a kezdete, amikor a kerti növényeknek már kevésbé van szükségük a támogatásodra. Ilyenkor végre visszavonulhatsz otthonod nyugalmába, és a szobanövényekre koncentrálhatsz.

A szobanövények ápolásának sarkalatos kezdőpontja

Oké-oké, akinek van egy gyönyörű kertje, és azt ápolgatja nap mint nap, kora tavasztól késő őszig, annak bizony nagyon kevés energiája marad arra, hogy házon belül is gondozza a növényeit. Egy csupa zölddel berendezett szobába azonban mindenki elmosolyodva lép be. Ha erre az élményre vágysz, akkor azért bizony tenni is kell! A szobanövények ápolásának nincsen nagy titka, tulajdonképpen csupán néhány fontos tippet kell ellesni a profiktól! Ne feledd, ha esetleg elakadsz, nem tudod, hogy mi tévő legyél, mindenképp kérd ki egy szakértő véleményét! 

Nagyon fontos, hogy hogyan is kezded el a szobanövények rendbe szedését. A legelső lépésed mindig az átültetés és a föld frissítése legyen! Gondolj csak bele, te sem szívesen alszol ugyanabban az ágyneműben huzamosabb ideig és jársz ki az utcára ugyanabban a ruhában!

A szobanövények a kintiekkel ellentétben kénytelenek a lakás adott környezetében élni. Nagyon sok titka van annak, hogyan teremthetsz otthonodban megfelelő környezetet növényeidnek.

A gondozás titkai

A legfontosabb titkok egyikét az ültetés rejti. Nem mindegy, mit teszel a földbe, mivel ülteted át a növényeidet, és mivel locsolod őket. Ne aggódj, az csupán hiedelem, hogy az otthoni körülmények nem megfelelőek a szobanövények legtöbbjének. Ha nem képes megmaradni egy adott növény az otthonodban, akkor csupán az ápolás rutinjába kell belenyúlni! Ha a növények földjének állapotával minden rendben van, akkor bizony a beltéri növények is éppen olyan szépen fognak majd virulni, mint a kültériek. Ehhez szükség van persze az egészséges talajélethez! A talajjavítás módszereit nem csupán a kertedben használhatod! A szobanövények is értékelni fogják, ha élettel teli földben, talajélettel teli cserépben élhetnek.

Honnan informálódj?

Millió és egy információ érhető el a szobanövényekkel kapcsolatban az interneten. Mindegyik ugyanannyira hasznos, és bizony többet is el kell olvasni. Nem mindegy azonban, milyen weboldal bejegyzéseiből szemezgetsz a témában. Olyan oldalt érdemes keresni, mint a kertfüvesítés.hu, ahol a hobbikertészkedőknek szóló írások találhatók. A szakzsargont ugyanis csak a hozzáértők képesek úgy olvasni, hogy abból meg is maradjon számukra némi információ. Egy átlagos kertjével és/vagy szobanövényeivel foglalkozó hobbikertész számára az ilyesfajta bejegyzések szinte semmit nem érnek. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás