Hirdetés
(X)

Manapság sokan szeretnek kísérletezni a konyhában, de az is előfordul, hogy bizony számolnunk kell a kalóriákat, szénhidrátokat. Ilyenkor jó, ha minden van otthon, hogy legyen mihez nyúlni. Ha szereted a különleges ízeket, és szívesen kalandozol a mexikói konyhában, akkor a következő cikket mindenképpen el kell olvasnod!

Most arról lesz szó, hogy miért érdemes tortillával vagy éppen wrappel készíteni az ételeket! Ugye neked is korog már a gyomrod?

Tortilla latin-amerikai életérzéssel

A tortilla egy világszerte ismert alapanyag. Az eredeti változata oltott mészbe áztatott kukoricából készül, amely még napjainkban is hódít Dél-Mexikóban. A hagyományos tortilla kb. 12 cm átmérőjű és viszonylag vastag. A búzatermesztés változtatott meg mindent, hiszen elkezdték ezt is búzalisztből készíteni. Napjainkban mi is ezt ismerjük.

A tortilla valójában nagyon egészséges, mivel alacsony a zsír- és a sótartalma, ugyanakkor rendkívül gazdag káliumban, kalciumban, rostban és B-vitaminokban is. Nagyon gyorsan össze lehet dobni egy tortillalapot, de igazából számos késztermékkel is találkozhatunk.

Mit készíthetünk belőle? Amit csak akarunk! Tacot, enchiladát, burritót, tostadát, quesadillát, nachost, gorditát és még tortillachipset is. 

A wrap, mint elnevezés

A wrap tulajdonképpen napjaink egyik kedvenc étele, amely megtalálható a spanyol-latin tradíciókban (tortilla), ugyanakkor a közel-keleti vidéken (na meg persze a nyugati aluljáróban is) pitaként is ismerik. A perzsák és a törökök már “lavashként” emlegetik. 

Annak, hogy hogyan készítjük el, csak a képzeletünk szab határt. A legjobb, ha a húsokat, zöldségeket és a szószokat kombináljuk. Nem véletlenül az egyik kedvenc ételünk a gyros pitában. Na de vissza a wraphez!

Ez az elnevezés az 1980-as években terjedt el az USA-ban, a mexikói területeken, ahol a töltött tortillát kezdték el így hívni. 

Ha neked is kedved támadt egy jó ételhez, akkor irány a NapiBio.hu wrap kínálata, ahol sok más ínycsiklandozó alapanyaggal találkozhatsz! Használd fel mind!

Wrap minden napszakban

Wrapet készíthetsz otthon, de ma már szinte bárhonnan rendelhetsz is. Ott vannak a gyorséttermi láncok, amelyek kínálatából szintén nem marad ki ez a népszerű étel. Ha te mindenképpen magad szeretnél valami finomat készíteni, akkor sem lesz nehéz dolgod. Az a jó a wrapben, hogy tölteléktől függően szinte bármely napszakban fogyaszthatod. 

Az egyik speciális kedvenc reggeli receptem a tojásos wrap. Ekkor félbevágjuk a tortillát, egy kicsit megpirítjuk. Sütünk egy tükörtojást, belehelyezzük az előkészített wrapbe, majd majonézt nyomunk rá, végül egy kis rukkolával vagy jégsalátával szórjuk meg. Az összetekert wrap igazán tápláló reggeli. 

Délben a gyros változatok nyernek, míg vacsira jöhet egy lightosabb sonkás vagy virslis darab! Mind a 10 ujjad megnyalod majd!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás