A rovat kizárólagos támogatója

A családi kirándulások általában előzetes tervezést igényelnek, főleg, ha különböző ízlésű emberekből tevődik össze csapatunk. Egy kellemes környezet már sokat nyom a latba, de nincs tökéletes kirándulás választékos programok nélkül. Ha nincs ötleted, hogy milyen program mixet állíts össze a kikapcsolódás napjaira, akkor a következő tippek talán segítenek majd ebben.

A történelem igenis menő!

Biztosan van legalább egy ember a családban, aki történelemfaló, és kívülről-belülről tudja nagy történelmi csatákat. A következő programért bizonyára oda lesznek, sőt még azok is, akiknek nem az volt az erőssége a középiskolában.

Újszkítia, egy nomád falubeli életfilozófiát hivatott bemutatni az embereknek. Egyenesen 1000-2000 évet utazhatunk vissza az időben, pontosan a vaskorba, ahol 8 hektáron elevenedik meg az “őstörténelem”. Az ősi háztípusok, a műhelyek, a korabeli tevékenységek, a sajátos fegyverek és a kerámiák lélegzetelállító látványt tárnak elénk. Megismerheted a természettel való harmonikus együttélést, a túlélés tudományát; valóságos életmód rekonstrukciót élhetsz át. 

Gasztro-töri

Te is odavagy a csokoládéért? Bizony mindannyiunk kedvenc finomsága most egészen más megközelítésből hívogat minket. Elkészítheted saját bonbonod! Töltött csokoládék, csokiműves foglalkozások és 8 fős csokikóstolók várják a vendégeket. Mit gondolsz, kipróbálnád? Természetesen kóstolni is ér!

Sör, bor, whisky

Szívesen bepillantást nyernél a sörkészítésbe? A borjádi söréttorony hazánk egyetlen eredeti állapotában fennmaradt ipartörténeti épülete, ahol megismerkedhetsz a szakma titkaival. Amennyiben kitűnő borkóstoló hírében állsz, akkor Györköny Pincefaluba mindenképpen le kell látogatnod! A Tolnai borvidék eredeti állapotában megmaradt büszkesége közel 310 présházat számláló pincefalu. A pici nívós pincészetek nem okoznak majd csalódást!

Ha a keményebb italokat kedveled, ez esetben a whisky kóstolás javasolt neked. Nemcsak a whisky készítésének rejtelmeibe leshetsz be, de a megkóstolt és megkedvelt italokat akár haza is viheted ajándékba!

Gyermeki vasutazás

Mit szólnál egy olyan erdei kisvasút vonalhoz, amely oda-vissza 20 km, minimum 3 óra, és temérdek programlehetőség vár útközben? A megállók során látogass el a méhészeti kiállításra, a Halászati Múzeumba, a tanösvényekre vagy a megfigyelőtoronyba.

Ha felkeltették érdeklődésedet a programok, akkor egy idilli, 7 szobás, 3 hektáros parkkal rendelkező, igényes kis boutique hotel vár téged szeretettel, amely környékén mindezt átélheted. A régmúlt békés világa és a családias atmoszférája nyugalmat sugároz. Pajtaétterme pedig 4 menő veterán járgánnyal, valamint bio és vega ételekkel hívja vendégeit!

Amennyiben a helyi programokat részesíted előnyben, akkor az Apponyi Kiskastély programjai alatt biztosan nem fogsz unatkozni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás