Hirdetés

Legalább 22 ENSZ-alkalmazott és számos delegált vesztette életét az Addis Abebában történt végzetes repülőgép-szerencsétlenségben. Az áldozatok a Nairobiban hétfőn megkezdődött Környezetvédelmi Közgyűlésre tartottak volna.

„A környezetvédők közössége gyászol” – fogalmazott a közgyűlés megnyitójához kapcsolódóan kiadott közlemény.

„A légi katasztrófa áldozatai közül sokan azért keltek útra, hogy hozzájáruljanak és támogassák a Környezetvédelmi Közgyűlés munkáját. Elveszítettük munkatársakat, a közgyűlésre delegált fiatalokat, tapasztalt szakembereket, akadémikusokat és támogatóinkat” – mondta Joyce Msuya, az ENSZ környezetvédelmi programjának vezetője. „A közgyűlésen végzett áldozatos munkával az ő emléküknek adózunk majd.”

A Nairobiban megrendezésre kerülő közgyűlés célja, hogy a biodiverzitás, a klímaváltozás és az emberi civilizáció fennmaradását biztosító természeti rendszerek ügye erőteljesebb politikai figyelmet kapjon.

Virágok és koszorúk a roncsok mellett az Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 13-án. Három nappal korábban 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines  Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő járata, a szerencsétlenséget senki sem élte túl. Kép:AP/Mulugeta Ayene

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás