Hirdetés

Őszentsége, a Dalai Láma írt Greta Thunbergnek, hogy mélységes elismerését fejezze ki neki az éghajlati válság tudatosítása érdekében tett erőfeszítéseiért.

“Nagyon bátorító látni, hogy miként ösztönöztél más fiatalokat is arra, hogy csatlakozzanak hozzád, abban, hogy kimondjátok a véleményeteket. Felébreszted az embereket, tudományos alapú megegyezésre és sürgős akcióra ösztönzöd őket.  Magam is a környezetvédelem lelkes támogatója vagyok. Mint tudjuk, mi emberek, vagyunk az egyetlen faj, akinek hatalma van arra, hogy elpusztítsa a Földet. Ha képesek vagyunk a Föld elpusztítására, akkor képesek vagyunk megvédeni is azt.

Bátorító látni, hogy miként nyitottad fel a világ szemét, hogy mennyire sürgős hogy megvédjük bolygónkat, egyetlen otthonunkat. Ugyanakkor sok fiatalt inspiráltál, hogy csatlakozzanak ehhez a mozgalomhoz.”

Őszentsége azzal fejezte be levelét, hogy imáival és jó kívánságaival teljes szívvel támogatja Thunberg kisasszony erőfeszítéseit. Bár a levél 3 hónapja íródott, de most még inkább aktualitása van, főleg ha az Orbán-kormány friss Thunberg ellenes kommunikációját harsogja a fideszes kommunikáció.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás