Hirdetés
(X)

Egyes gyártók jobbnál jobb kamerákkal látják el az okostelefonjaikat, így a hétköznapi fotózáshoz már egyáltalán nincs szükség fényképezőgépekre, tökéletes fotókat lőhetünk mobilokkal is.

A telefonok nagy része, főként a jól felszereltek, nem kis összegbe kerülnek, ezért igyekszünk megvédeni őket különféle tokokkal, kijelzővédő fóliákkal, ám ezek többsége nem terjed ki a telefon legérzékenyebb alkatrészeinek, a kameráknak a védelmére.

Kamerát érintő problémák

A kamera a telefonok Achilles-ínja, legsérülékenyebb része, amely lencséinek karcolódása, törése az egyik legjobb használati funkciót korlátozza, ezért alapvető érdekünk a védelme. Ha mégis megtörtént a baj, vidd be készülékedet a GSM Ponthoz hátlapi kamera cserére, szakembereik minden márka és típus esetén tudnak segíteni, ráadásul alkatrész-ellátottságuk és szakértelmük folytán akár 1 órán belül is elvégzik a javítást.

Ha elmosódott, homályos vagy torz a kép, esetleg fókuszálási problémák vannak, nagy valószínűséggel a sérült kamera okozza.

A kamerák manapság javarészt egy, a telefon síkjából kiálló kis szigeten helyezkednek el, ez tovább növeli a sérülés kockázatát, hiszen leejtés, ütés esetén szinte biztosan ez a rész kapja a legnagyobbat – már csak Murphy miatt is. Védelmére léteznek többé-kevésbé jól használható megoldások.

Így védd meg a lencséket!

Különféle módszerek léteznek a hátlapi kamerák védelmére, ezek különböző hatékonysággal működnek.

  • Üvegfólia: A kijelzőknél bevált üvegfólia itt is működik, teljes védelmet kínál, ráadásul olcsó, és a felhelyezése is egyszerű. Hátránya viszont, hogy karcolódik, továbbá fényáteresztő képessége nem tökéletes, illetve legnagyobb problémája, hogy plusz rétegként szétszórja a szemből érkező erős fényt.
  • Vaskos, strapabíró tokok: Bár nem túl esztétikusak, és egy kézzel nehezen kezelhetők, de sok készülék esetén jól működnek ezek a biztonságot adó tokok, azonban az újabb, egyre nagyobb kameraszigettel rendelkező mobilok esetén nem nyújtanak elegendő védelmet.
  • CamShield tokok: A csúsztatható kameravédővel ellátott tokok ideálisak lehetnének, hiszen használat közben nem rontják a kamera képminőségét, azonban a sínes megoldásnak köszönhetően a bejutó porszemek csúnya karcolásokat ejthetnek a lencséken.
  • Takarásmentes kameravédő tokok: Az előző megoldásokat ötvözik, és jelenleg a legnagyobb védelmet nyújtják. Az olcsó, viszonylag vékony műanyag vagy gumitokok csak a lencséket hagyják szabadon, körülöttük szigetet képezve még a törés ellen is védenek. És bár a por itt is összegyűlik a kis nyílásban, de könnyen eltávolítható. 

Amikor a hátlapi kamera cseréje a megoldás

Habár mindent megtettél, mégis megtörtént a baj, összetört, megrepedt a lencse vagy a kamerasziget, a szervizekben segítenek rajtad. Esetenként, egyes típusoknál mód van csak a lencse cseréjére is.

Ne hagyd, hogy a repedésen porszemcse kerüljön a kamerába, ami meghibásodást okozhat, vidd időben szervizbe, ahol egy átvizsgálását követően tájékoztatnak a lehetőségekről.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás