Hirdetés
(X)

A ClearWater Kft. 1995–ben vezette be a magyar piacra az USA-ban már 50 éve működő nagyméretű edényekben palackozott ásványvizek forgalmazását és a hozzákapcsolt minőségi szolgáltatásokat. A víz a természet kincse ezért azt óvnunk, becsülnünk kell!

A ClearWater Kft. egy stabil, erős, magyar vállalkozás, mely nagy hangsúlyt fektet a minőségre, ezért a legmodernebb technológiát és minőségirányítási rendszert alkalmazva, saját gyárukba palackozott, minőségileg folyamatosan ellenőrzött, kiváló minőségű, ásványanyag tartalmú vizet kínálnak a fogyasztók részére. A ClearWater Kft. a hazai ballonos vízszolgáltatás innovatív, környezetbarát és ügyfélközpontú megoldásaival méltán vonta magára a figyelmet. A vállalkozás vezetői és munkatársai a fenntartható fejlődés útján haladnak követendő utat mutatva a szektor többi résztvevője számára, hiszen tevékenységüket a környezettel harmóniába végzik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a ClearWater Kft. vezetősége úgy döntött, hogy a Világ Vezető gazdasági tényezőihez hasonlóan 2013-tól megvizsgáltatja termelésének környezetterhelését és a hitelesített vizsgálat alapján carbon-neutralizálja tevékenységét a fenntartható fejlődés jegyében.

Döntésük alapján megvizsgáltatták a vállalkozás teljes környezetterhelését, amelyben nem csupán a felhasznált energia előállításából, üzemeltetésből, gyártásból, értékesítési folyamataiból, hanem a tevékenységük során felhasznált dokumentációk, reklámanyagok gyártása, illetve weboldala működése során felmerülő károsanyag-kibocsájtását is ellentételezték, ezáltal a ClearWater Kft. Magyarország első 100%-ban karbon-semleges ballonos ásványvizet forgalmazó vállalkozása. Ma már szinte minden termelő és alkotó tevékenység velejárója a környezetszennyezés, az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ezt államközi szinten a széndioxid kvóták kereskedelmének szabályozásával igyekszenek kordában tartani. De a magánvállalkozások is tehetnek lépéseket, hogy csökkentsék tevékenységük karbon-lábnyomát.

Ehhez nyújt segítséget az Önkéntes karbon kredit piac, mely a kötelező piactól függetlenül működik. Létrejöttével a környezettudatos magánszemélyek és vállalatok egy olyan eszközt kapnak a kezükbe károsanyag-kibocsátásuk ellentételezésére, mellyel támogatni tudják a károsanyag-kibocsátással járó energiatermelés visszaszorítását, a megújuló energiatermelés támogatásán keresztül.  A karbon krediteket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító hitelesített projektek állítják elő a tényleges megtakarításuk alapján. Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.

„Mivel számunkra nagyon fontos a környezet megóvása és az energiatakarékosság ezért az Arttree Production Kft. közreműködésével, és a nemzetközileg elismert Bureau Veritas auditáló szervezettel felmérettük éves szén-dioxid kibocsátásunk és ezzel egyenértékű szén-dioxid kvótát vásároltunk egy indiai szélerőmű projekt megvalósítására. Így globális szinten nullára csökkentettük karbon-lábnyomunkat, amelyben első vagyunk a ballonos ásványvizet forgalmazó vállalkozások között!

Mit teszünk ezért a ClearWater Kft-én belül?

A környezet megóvását az eldobható palackok helyett cserélhető, újratölthető ballonjainkkal is biztosítjuk, melyek 100%-ban újrahasznosíthatóak. Stratégiánk fő célja egy olyan jövőkép kialakítása a meglévő és potenciális partnereink körében, amely a tudatos, egészséges életmódra és a környezetbarát fogyasztásra ösztönöz.
Már azzal, hogy Partnereink igénybe veszik a ClearWater szolgáltatásait, fogyasztják termékeinket így Ők is tesznek a globális felmelegedés elkerüléséért. Ezáltal meglévő, illetve potenciális partnereinkkel igazán eredményesen, együttműködve tehetünk az egészséges és fenntartható környezetünkért.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás