VÍZ. JÖVŐ. IDŐBEN. Sok minden történt – DE történt-e valami?

2024. március 22.

Hírek

Addig senkit nem érdekel a víziközműszolgáltatás, amíg folyik a csapból a víz. A társadalomnak igénye van magas színvonalú szolgáltatásra alacsony árért. Az alkotmányban ki kell mondani, a víziközmű nem adható koncesszióba. „Ez nem profittermelő ágazat, le kell számolni az ingyenességgel, a befagyasztott díjtömeggel, hozzá kell szoktatni a lakosságot, hogy emelni kell a díjat, de abból fejlesztéseket… Tovább »

Gondolatok a Víz Világnapjára

2024. március 22.

Hírek

Március 22. a Víz Világnapja. 1993 óta hívják fel a világ környezettudatos részének figyelmét ezen a napon a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és arra, hogy a bolygónk vízkészlete rohamosan csökken. A világnapok célja, hogy egy pillanatra megálljunk, elgondolkodjunk, hogy vajon merre tartunk?

Víz Hete 2024 — Programsorozat

2024. március 20. - 2024. március 27.

Helyszín: országos

Programok

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Víz Koalíció kezdeményezésére, a  2024-es Víz Hete programhétre, amelyre most Ti is regisztrálhattok, ha szeretnétek Víz témában  figyelemfelhívó, nyomásgyakorló vagy kulturális eseményt szervezni 2024.03.20 – 2024.03.27 között.

VÍZ. JÖVŐ. IDŐBEN. A Víz Koalíció várja a kormány víztiszta álláspontját

2024. február 6.

Hírek

A Víz Koalíció több mint két éve kongatja a harangot a kormány által 2013-ban rögzített („rezsicsökentett”) vízdíjból eredő veszteségek miatt országos krízishelyzettel fenyegető víziközmű-hálózat végletesen leromlott állapotával és felújításának szükségességével kapcsolatosan.

Az államnak átadott vízműveken segít leginkább a megemelt vízdíj

2024. február 2.

Hírek

A Magyarországon működő 36 regionális vízműcég fele került a víziközmű-ágazat integrációjára létrehozott Nemzeti Vízművek Zrt. tulajdonába. A vízdíjemelés és a Víziközmű-fejlesztési és Ellentételezési Alap létrehozásának eredményeképp azonban az önkormányzati tulajdonban maradt vízművek pluszbevételeinek egy részét is a Nemzeti Vízmű kezelheti.

Nem csak az ivóvíz zavaros – a kormány sumákolása helyett a katasztrofális ivóvízhálózatot javító intézkedéseket kér a civil Víz Koalíció

2023. november 24.

Hírek

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező programjában létrejött, civil hálózatként működő Víz Koalíció tanulmányára hivatkozva a 2023. április 6-án Gulyás Gergely miniszter a kormány nevében felkérte Lantos Csaba energiaügyi minisztert az ivóvízhálózat kockázati felmérésére, az országos csőcsere program elkészítésére és az egységes vízdíjtarifák kidolgozására. Mindhiába. Most kaptak egy nyílt levelet.

Akku kontra ivóvíz: precedenst teremt a debreceni eset

2023. július 19.

Hírek

Bírósági döntés igazolja, hogy az Orbán-kabinet „stratégiai nyugalmával” és kincstári optimizmusával szemben azoknak van igaza, akik szerint a vízellátás lesz a kormányzati programként különféle ösztönzőkkel Magyarországra telepített ázsiai akkumulátorgyártás egyik legszűkebb keresztmetszete.