A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A már régóta várt vakációt rendkívül gyorsan beárnyékolhatja, ha elveszítjük iratainkat vagy azokat eltulajdonítják tőlünk. Érdemes a biztonságuk érdekében néhány tippet és praktikát megfogadni, és egy hasznos irattartó is jól jöhet a kézipoggyászba.

Milyen iratokra van szükség utazáskor?

Ha repülővel utazunk egy másik országba, akkor az arra vonatkozó előírások és törvények alapján szükséges eljárni. Az Európai Unió országain belül szerencsére könnyen, csupán egy személyi igazolvánnyal mozoghatunk, és nem szükséges vízumot kiváltani EU-s állampolgárként. Ha pedig vízumköteles országba érkezünk, jellemzően az útlevél lesz a legfontosabb útitársunk.

Bárhová is visz az út, a személyünket igazoló okmányok mellett nagy valószínűséggel készpénz vagy bankkártya is lesz nálunk. Ezek a legfontosabb eszközök, amelyeket bárhová is megyünk, magunknál kell tartani!

Ugyanakkor annak, hogy a leglényegesebb okmányok és fizetőeszközök egy helyen vannak, nagyobb a rizikója is. Abban az esetben, ha elveszítjük őket vagy ellopják azokat tőlünk, sajnos nehéz helyzetbe kerülhetünk. 

Szerencsére léteznek olyan hasznos irattartók és táskák, melyeket magunkon hordva akár a ruhánk alá is rögzíthetünk. Így biztosan nem kell attól félni, hogy eltulajdonítják vagy ott felejtjük valahol. Emellett pedig néhány hasznos tippet is érdemes megfogadni a tapasztaltabb utazóktól.

Praktikus irattartók

Pénztárcánk biztonságos helyként szolgál a személyünket, lakcímünket és társadalombiztosításunkat igazoló dokumentumok számára. Azonban utazáshoz nem szükséges az összes okmányunkat elvinni, hiszen külföldön csak az érvényes személyazonosságot tudják ellenőrizni.

Éppen ezért érdemes lehet utazásra beszerezni különféle praktikus irattartókat, irattáskákat, amelyekben tárolhatjuk a fontos dokumentumokat. Választhatunk akár ruha alá rejthető pénztárcát is, amellyel nem kerülünk tolvajok kereszttüzébe, és megvédhetjük értékeinket.

Szerezz be hasznos és dizájnos irattartókat a Holidayshop.hu webáruház széles kínálatából, és gondoskodj dokumentumaid biztonságáról minden utazás során!

Mire figyeljünk oda?

Ha külföldön lába kél az iratoknak, azok pótlása rendkívül nehéz és kellemetlen folyamat lehet. Különösen akkor, ha a legközelebbi nagykövetség messze van vagy ha nem tudnak azonnal segíteni a pótlásban.

Ezek elkerülése végett az irattartók használatán kívül érdemes néhány tippet is betartani. Az első és legfontosabb aranyszabály, hogy sose hagyjuk a szálláshelyen az útlevelet és az egyéb személyes iratokat! Egyrészt a turistaközpontok a tolvajok legfőbb célpontjai lehetnek, másrészt pedig az utcán is bármikor igazoltathatnak minket külföldiként is.

Annak érdekében pedig, hogy a személyazonosságunkat bizonyíthassuk a dokumentumok elvesztése esetén is, készítsünk fénymásolatokat róla, és rejtsük el két ruhadarab közé vagy egy könyv lapjaiba.

Látogass el a Holidayshop.hu webáruházba, és tekintsd meg a bőröndök, utazótáskák és irattartók széles választékát!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás