A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Te is a gyönyörű körmök szerelmese vagy, s ragaszkodsz az elérhető legjobb technológiákhoz, innovációkhoz? Akkor biztosan ismered a géllakkok előnyeit, s ki is használod azokat! De vajon azt is tudod, hogyan távolíthatod el könnyedén?

Ebben a cikkben segítünk, hogy ennek a kifejezetten tartós lakknak ne csupán az elkészítése, hanem a leszedése is könnyen és egyszerűen menjen.

Imádjuk a géllakkokat!

A Silcare – Műköröm Webáruház géllakkjait mindenki szereti, hiszen professzionális minőségben érhetjük el őket, s akár 2, sőt, 3 héten keresztül is csodálhatjuk a körmeinken őket. Ez rengeteg időt spórol nekünk, hiszen a hagyományos lakkokhoz képest jóval kevesebbet kell bíbelődnünk velük, mégis mindig esztétikus, ápolt és szép körmeink lehetnek. 

Igen ám, de ezek sem tartanak örökké, s amikor lejár az idejük, elkezdenek lepattogni vagy ha már nagyon lenőttek, akkor muszáj valahogy megszabadulni tőlük, hogy aztán újra gyönyörű körmöket varázsolhassunk magunknak. Ez a feladat azonban nem mindig egyszerű.

Miért nehéz a géllakkok eltávolítása?

Egy tartós termék értelemszerűen erősen kötődik hozzánk, hiszen ha nem ragaszkodna olyan nagyon, szóba sem jöhetne a heteken át tartó gyönyörködés. Éppen ez okoz időnként gondot az eltávolításnál. Természetes, hogy arra törekszünk, hogy a lehető leggyengédebb módon, a körmeinket ne károsítva oldjuk meg a kérdést. 

A Remover készítményei acetont tartalmaznak, s velük eltávolíthatóvá válnak a géllakkok, noha egy kis türelemre itt is szükségünk lesz. A védelemhez használt fényzselék ugyanis nagyon nehezen oldódnak acetonban. Amennyiben ezeket reszeléssel eltüntetjük a felszínről, a legtöbb géllakk nem fog problémát okozni.

Emellett némelyik színes lakk is nehézkesen fog elkezdeni oldódni, ez elsősorban attól függ, hogy milyen összetevői vannak. Jellemzően a Silcare, az NTN és a Claresa termékekkel nem fogsz ilyen akadályba ütközni. 

Ha a géllakk összetétele olyan, hogy nem oldja az aceton, akkor marad a csiszolás, de ez már kevésbé javasolt, ha otthon készítjük el a körmeinket. A csiszológép alkalmazása megköveteli a hozzáértést, ellenkező esetben bajt is okozhatunk vele magunknak.

Az oldás sebességét még az is befolyásolja, hogy milyen régóta viseljük a lakkokat a körmeinken, minél régebben, annál nehezebben fogjuk eltávolítani, továbbá a felvitt rétegek száma, a használt anyag mennyisége, azaz a lakk vastagsága is számít. Itt is minél vastagabb, annál nehezebb dolgunk van.

Hogyan történjen az eltüntetés? 

A fényes réteget mindenképpen el kell távolítani elsőként, ehhez reszelőt kell használnunk! Ezután vattakorongokat itasd át Remover-rel! Helyezd őket a körmeidre, majd rögzítsd fólia segítségével! Várj körülbelül 10 percet, majd szedd le a korongokat, és egy pálcikával szedd le a lakkot a körmökről!

Ha vannak visszamaradó részek a körmökön, a polirozóval azok is szépen eltüntethetők. Végül nincs más hátra, mint egy kis ápolás a körmeidnek és a bőrödnek, amihez tökéletes választás a körömápoló olaj.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás