A rovat kizárólagos támogatója

Hova telepítsenek új MOL Bubi-állomásokat? – ezt kérdezi a BKK a fővárosiaktól. Július 16-ig lehet egy kérdőív kitöltésével szavazni.

A közbringarendszer népszerűségét mutatja, hogy tavaly 7 millió kilométernyi utat tettek meg a kerékpárokkal, és egyre nő a felhasználók és az állomások száma is. Az első változathoz képest jóval egyszerűbb bérlési rendszer, korszerűbb, sokkal könnyebb bringák, és a 200-nál is több állomás is mind hozzájárultak az elterjedéséhez.

2026 elején pedig érkezik a 3.0 verzió, ami dupla akkora, legalább négyezerötszáz kerékpárt jelentő flottával és külvárosi lefedettséggel rendelkezik majd. Ráadásul nem csupán hagyományos, hanem elektromos kerékpárok is lesznek majd.

A BKK most egy újabb nagy ugrást tervez, hogy még több ember számára tegye vonzóvá a közösségi kerékpározást: megkérdezik minden fővárosi véleményét, hol lenne a legsürgetőbb új MOL Bubi-gyűjtőállomásokat telepíteni Budapesten.

A társadalmi egyeztetés egy rövid kérdőív kitöltésével történik, amely mindössze 5 percet vesz igénybe. A kérdőív anonim, regisztráció nélkül kitölthető. A válaszokat július 16-ig várja a BKK ide kattintva.

A MOL Bubi sikerét az is alátámasztja, hogy a negyedik szezonja már idén februárban rekord számokat hozott, átlagosan napi 6822 bérlést számolt a BKK, ami az egy évvel korábbi 4569-es adathoz képest 49 százalékos bővülést jelent.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás