Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Kína egyik legnagyobb autóipari cége a BYD komolyan gondolja a globális terjeszkedést. Legújabb szállító eszközük az Explorer 1 nevű hatalmas tengerjáró, ami a napokban sikeresen teljesítette hétnapos tengeri tesztútját Kínában.

A helyi gyártású szállítóhajót idén év elején kezdték építeni és különlegessége amellett, hogy 7 ezer autót szállíthat, hogy kettős üzemanyag hajtású. A hagyományos nehéz fűtőolaj mellett, cseppfolyósított földgázzal (LNG) is működik, ami jelentős előrelépést a tisztább tengeri közlekedés felé.

A hajó hossza 199,9 méter, szélessége 38 méter, a merülése 9 méter, a sebessége 18,5 csomó (34,3 km/h).

ChinaCarNews szerint a BYD és leányvállalatai összesen nyolc ilyen, egyenként 7700 autó szállítására alkalmas hasonló hajót építtetnének a Jantai hajógyárban. Ennek az ambiciózus vállalkozásnak a becsült költsége közel 5 milliárd jüan.

A tengeri szállítási terjeszkedés összhangban van azzal, hogy a BYD a tengerentúli piacokat is meghódítaná. Csak 2023 novemberében a BYD figyelemre méltó havi csúcsot ért el az autóexportban, elérve a 30 629 elektromos járművet (EV). Az év összesített autóexportja 206 679 darabra ugrott, ami négyszeres növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás