Növekvő környezetszennyezéshez vezet a befagyott a hazai vasúti áruszállítás

2024. március 15.

Hírek

Óriási a baj a hazai vasúti áruszállításban, képtelenség a mai kapacitások mellett több árut kötött pályán továbbítani. A helyzet a következő évben tovább romolhat. Vajon hogyan jön az e-autókhoz, és az akkumulátorokhoz az alapanyag? Vajon az itthon gyártott autók hogyan jutnak el a piacokra?

Akkugyárat is kaphat az autógyár mellé Szeged?

2024. január 22.

Hírek

2023 december 22-én jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Botka László szegedi polgármester, hogy Szeged közvetlen határában a kínai BYD autógyárat épít, melyben a termelés a hírek szerint 2027-ben indul. A világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cégének saját akkugyárral érné meg a sokmilliárd magyar adóforintból kitömött gigaberuházás.

Orbánnak fontosabbak a kínai multik, mint a hazai kis és középvállalatok. Minimum 60 milliárdot adunk a kínai BYD szegedi autógyárának

2023. december 22.

Hírek

Szegeden épít üzemet a világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD. Az óriásberuházás erényei és hátrányai mellett érvelők szinte ugyanazokat a tényezőket hozzák fel, csak színükről vagy fonákjáról nézve azokat. Csak a területre 60 milliárdot az az Orbán-kormány. A direkt támogatásról sunyít Szijjártó.

Hoppá! 7000 autót szállít a kínai BYD új hajója

2023. december 7.

Hírek

Kína egyik legnagyobb autóipari cége a BYD komolyan gondolja a globális terjeszkedést. Legújabb szállító eszközük az Explorer 1 nevű hatalmas tengerjáró, ami a napokban sikeresen teljesítette hétnapos tengeri tesztútját Kínában.

Szegedbe is belemar a kínai gyarmatosítás

2023. október 26.

Hírek

Az Orbán rezsim akkugyáras ökogyarmatosításának újabb fejezete a Szegedre tervezett óriásberuházás. Már elindultak a kisajátítási eljárások. A német prémium márkák után a kínai BYD elektromos buszok összeszerelő és buszakku gyártó országa is leszünk. A haszon a multiké, a környezetszennyezés a miénk.

90 másodpercenként egy új villanyautó.

2018. november 1.

Hírek

Építsd az álmod – így ontja az elektromos autókat Kína legnagyobb gyártója. A következő 8 év során cél az évi 1,5 millió darabos export Európába és az USA-ba.

Villanyautó: Kína tovább szárnyal

2017. november 1.

Hírek

Valószínűleg legtöbbünknek nem sokat mond, ha azt halljuk BYD. Pedig ez az a kínai autógyártó, ami idén valószínűleg több elektromos autót fog értékesíteni, mint a Tesla, és ebben nincs semmi meglepő.