Az orosz helyett az amerikai gázra kezd rászokni Európa

2024. április 2.

Hírek

Erre figyelmeztetnek a szektor vezető szakemberei az ukrajnai háború kitörése után több mint két évvel. Azt látják, hogy az uniós vezetés az orosz gáz bojkottja miatt túlságosan is az amerikai cseppfolyós gázra építi középtávú terveit.

Orbáné a legdrágább putyini gáz

2024. február 21.

Hírek

Miénk a legdrágább orosz gáz. Az Eurostatnál nyilvántartott hét, Oroszországból vezetéken vásárló uniós tagállam közül tavaly decemberben is mi fizettünk a legtöbbet a fűtőanyagért.

Hoppá! 7000 autót szállít a kínai BYD új hajója

2023. december 7.

Hírek

Kína egyik legnagyobb autóipari cége a BYD komolyan gondolja a globális terjeszkedést. Legújabb szállító eszközük az Explorer 1 nevű hatalmas tengerjáró, ami a napokban sikeresen teljesítette hétnapos tengeri tesztútját Kínában.

Lantos Csaba energiaminiszter belengette a szélenergia hasznosítását

2023. január 8.

Hírek

Az energiaszuverenitás erősítését nevezte kiemelt feladatnak az energiaügyi miniszter a Kossuth rádió mai Vasárnapi újság című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy az enyhe tél miatt nem sok gáz fogyott, ezért nagyon magas a gáztárolók töltöttsége Európában és így Magyarországon is.

Napi 4,3 millió köbméter gázt égetnek el egy orosz LNG-telepen

2022. augusztus 26.

Hírek

Miközben Európában az egekbe szöknek az energiaköltségek, egy finn határhoz közeli orosz LNG-telepen a becslések szerint naponta mintegy 4,34 millió köbméternyi és 10 millió dollár értékű gázt égetnek el- gyorsítva ezzel az északi-sarki jég olvadását. Ezt a gázt eredetileg Németországba exportálták volna.

Az emberiség nem képes spórolni

2018. december 5.

Hírek

A CO2-kibocsátás csökkentésében az Egyesült Államok vezet. A szén-dioxid-kibocsátás globális növekedéséhez tavaly Kína járult hozzá a legnagyobb mértékben, 1,6 százalékos növekedéssel.

Fukusima miatt gázban utaznak a japán tengeri fuvarozók

2013. december 1.

Hírek

A nagy japán tengeri szállítmányozók 90 új, a cseppfolyós földgáz (LNG) szállítására alkalmas tankerhajót akarnak megrendelni 2020-ig. A hajók összesen nagyjából 17,6 milliárd dollárba kerülhetnek és az Ázsiában növekvő LNG igényt szeretnék kielégíteni velük.