Hirdetés

A hazai baloldal lényegé­ben egy rendkívül hangos klímahisztit kerekített a lezajló folyamatok köré- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté, aki nem akar önálló környezetvédelmi minisztériumot, mert sok új állást kellene létrehozni.

Lassan az unió nagyobb részének is be kell látnia, hogy Magyarország dicséretet érdemel, nem meghurcolást – vetette fel a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője egyebek közt arról beszélt a kormányszócső lapnak, hogy az Országgyűlés még a tavaszi ülésszakban törvényt alkot a börtönbiznisz felszámolásáról, a gyermekek fokozottabb védelméről és a jövő évi költségvetésről. A koronavírus és a migráció fenyegetésére pedig felkészült a kormány.

Ami az interjú környezetvédelemmel kapcsolatos részét illeti, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy nincs szükség önálló környezetvédelmi minisztériumra, mert szerinte egy kormány  „nem akkor tesz a legtöbbet a környezetvédelemért, ha létrehoz még egy minisztériumot meg sok új bürokrata állást, hanem akkor, ha minden tárca a gondolkodása előterében tartja az ügyet, és ekként hozzák meg a döntéseiket. Ez ugyanis nem egy terület a sok közül, hanem mindenhol jelen kell lennie”.

Arra a felvetésre, hogy 100 emberből egy sem tudná megmondani, hogy jelenleg is van egy államtitkár, aki a környezetvédelmi ügyekért felel, Kocsi Máté azt mondta: „Lehet, hogy kevesen tudják a nevét, de azt szinte mindenki, hogy a kormánynak van klímavédelmi akcióterve. Karácsony nevét például többen ismerik, de nem tudják, hogy mi a terve. Az előbbire szavazok, hitelesebb”.

Érdekes adat, hogy Rogán Antal vezetésével a propagandáért felelős Miniszterelnök Kabinetiroda mégis működik a kormányban, miközben létezik egy Miniszterelnökség és egy Miniszterelnöki Kormányiroda is. Egyébként az interjúban említett környezetügyért felelős államtitkár az Agrárminisztériumban dolgozik. Via 444.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás