Hirdetés

Az Orbán rezsim sajátos járványpolitikája: A kamara szerint korlátozás nélkül jöhetnek külföldi vadászok, mert a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek számít. Az MLSZ ötszáz egészségügyi dolgozót ültetne be jutalomból a Szuperkupára.

Az Országos Magyar Vadászkamara még augusztus végén kezdett el lobbizni az Agrárminisztériumnál, hogy a járványhelyzet ellenére engedjék be a külföldi bérvadászokat, mert a külföldi bérvadászokat is érintő beutazási korlátozások miatt az „előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált”.

A szervezet nemrég arról számolt be az oldalán, hogy már korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok, mert az ő értelmezésük szerint a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek minősül.  A vadászkamara szerint ezzel megfelelnek a kormány múlt héten bevezetett lazításainak, amik szerint „ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet”.

A vadászkamara szerint a külföldi bérvadász a Magyarországra történő belépéséhez a határon fel kell mutatni egy olyan hatályos dokumentumot (aláírt bérvadászati szerződés), ami igazolja a tevékenység jogszerűségét.

Korábban azzal érveltek, hogy „a vadász a beutazása során nem a népszerű, turizmus által frekventált helyeket látogatja, vidékre utazik és ott minimális létszámú emberrel kerül kontaktusba (legfeljebb 3-5), valamint a vadászat olyan »sport«” tevékenység, mely a szabadban történik, nem kapcsolódik hozzá közönség, nincs több résztvevő”.  Semjén Zsolt a leginkább vadászattal foglalkozó miniszterelnök-helyettes nemrég beszélt arról, hogy  a határok lezárása és a külföldi vadászok saját hazáinak szabályozása miatt idén ősszel nem tudnak vendégvadászok jönni Magyarországra, ezért indokolt lenne, hogy a vadászoknak tavasszal már biztosított – a turizmushoz és a mezőgazdasághoz hasonló – adókönnyítések tovább éljenek. Részletek a 444.hu-n >>>


Egy másik 444-es hír szerint az MLSZ ötszáz egészségügyi dolgozót ültetne be jutalomból a Szuperkupára

Csányi Sándor és Aleksander Čeferin, az MLSZ, illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte, hogy az önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítsenek el belépőket a döntőre Szuperkupa-döntőre. A poszt szerint 500 magyar egészségügyi dolgozó kap meghívást a budapesti döntőre, amit Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető infektológusa nemrég rizikós próbálkozásnak nevezett.

A tervek szerint a Puskás Arénában szeptember 24-én találkozik a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa Ligát megnyerő Sevilla. A magyar kormány lazításai értelmében akik sportrendezvényre érkeznek külföldről, csak akkor léphetnek az országba, ha negatív PCR-teszteredménnyel rendelkeznek, van jegyük a rendezvényre, alávetik magukat egészségügyi vizsgálatnak, és a belépés utáni 72 órán belül elhagyják az országot.

A lelátói kapacitás harminc százalékán lehetnek nézők, vagyis a két csapat szurkolóinak fenntartott három-háromezer jegyen kívül több mint 10 ezer semleges néző láthatja meg élőben a meccset.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás