A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Idén hozzávetőleg 80 millió fővel gyarapodott a világ népessége, és 2015 első napjára virradóan előreláthatóan közel 7,3 milliárd ember él a Földön.

A hannoveri székhelyű Német Világnépesedési Alapítvány minapi tájékoztatása szerint a jövő évet ezerre kerekítve 7 milliárd 284 millió 283 ezer ember kezdi meg.

Különösen a fejlődő országokban született tavalyhoz képest több gyermek, elsősorban a nem kívánt terhességek miatt. Az alapítvány szerint ezt a problémát felvilágosító projektekkel lehetne orvosolni.

Renate Bähr, az alapítvány üzletvezetője hangsúlyozta: „A családtervezés alapvető emberi jog. Ha mindenki szabadon dönthetne arról, mikor és mennyi gyermeket szeretne, és ha a kismamák megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnének, azzal akár 200 ezer anya és több mint kétmillió újszülött életét menthetnénk meg. Sőt, 70 százalékkal kevesebb lenne a nem kívánt terhességek száma.”


 

Napi húszezer 18 alatti nő szül

Napi húszezer 18 alatti nő szül

A hannoveri székhelyű Német Világnépesedési Alapítvány október elején közzétett jelentéséből kiderül, hogy a fejlődő országokban naponta mintegy húszezer 18 év alatti lány hoz világra gyermeket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás