Hirdetés

Manapság egyre több helyen lehet tapasztalni a penészgombák elszaporodását, ami így sokak számára egészségügyi veszélyt is jelent, amivel mindenképpen foglalkozni kell. Az okozott légúti megbetegedések nagyban rontják a közérzetet, pedig annak nem kellene így lennie. Nézzük, milyen módszerek vannak a penész kíméletes eltávolítására!

Miért alakul ki a penész? 

A penész kialakulásának hátterében a legtöbbször a lakásban lévő magas páratartalom áll, ami miatt a falak és textíliák átnedvesednek, ez pedig kiváló táptalaj a penészgomba szaporodásának.

A penészgomba megjelenésével egyidejűleg több dolog is tapasztalható, mint a légúti megbetegedések gyakoribbá válása, asztmatikus tünetek megjelenése, a lakásban uralkodó kellemetlen dohszagról nem is beszélve. De van megoldás!

Így lehet a penészt kíméletesen eltávolítani 

A penész eltávolítására vannak ideiglenes és végleges eredményt hozó módszerek is. A különböző vegyszerekkel leginkább felületi kezelést végzünk, tehát a penészgomba már nem látható, ugyanakkor véglegesen nem tűnik el, a falakon belül ugyanúgy megtalálható, idővel újra megjelenik. Ezzel a gyors megoldással ellentétben van, ami teljes eredményességet hoz, de ehhez páramentesítő készülékeket kell igénybe venni. 

Berendezések, amikkel tartósan eltávolítható a penészgomba 

A végleges eredmény nem álom, ha páramentesítő készüléket vásárolunk, akkor a régi, penészmentes otthonunkba térhetünk haza. Ilyen és hasonló készülékeket értékesít az Airfresh webáruháza is, ahol a legjobb minőségű, német gyártású berendezéseket lehet megvásárolni, amik hosszú éveken keresztül szolgálják majd a családot. 

Mivel az ideális páratartalomnak 45-65% között kellene lennie évszaktól függően, és ezt a levegőnedvességet túllépve a penészgomba nagyobb valószínűséggel jelenik meg, gondoskodni kell arról, hogy képben legyünk az otthonunkban lévő páratartalommal. Számos eszköz adott ma már erre a célra, de jó hír, hogy sokszor a páramentesítőben magában is megtalálható a páramérő, ezáltal a készülék csak akkor kapcsol be, amikor arra valóban szükség is van.

Ha nincs többet túl párás levegő a szobában, a penész sem fog szaporodni, így ha a falak kiszáradnak, esetleg igénybe veszünk egy ionizátort, a levegő minősége a lakásban teljesen kiváló lesz. A tiszta levegőhöz még akár egy ózongenerátort is bekapcsolhatunk, ami a levegő fertőtlenítéséről gondoskodik. Ezeket a készülékeket már akkor is lehet használni, amikor még nincs baj, hiszen fertőtlenítőként is alkalmazható, a kórokozóktól, vírusoktól és baktériumoktól mentes levegő pedig mindig nagyon lényeges, különösen a téli szezonban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás