Hirdetés

A medencetulajdonosoknak számolniuk kell azzal, hogy több olyan alaptermék is van, amit meg kell vásárolni annak érdekében, hogy a medence vize és maga a medence is kifogásolhatatlan legyen, és hosszú ideig használható legyen. Ilyen alaptermék többek között a medenceszivattyút, amiből nagy választék vár minket, és nem mindegy, hogy melyiket vásároljunk meg. Nézzük, mit találhatunk a kínálatban!

Mire is jó a medenceszivattyú?

A medenceszivattyú feladata abban áll, hogy a víz forgatásán keresztül a medence vizét tisztán tartja, hiszen így a medencében található összes víz átjut a szűrőn keresztül, ami pedig fenntartja a szennyeződéseket. Alap esetben ez egy csendes eszköz, ami garantáltan senkit sem fog zavarni. Nagyon praktikus, hogy egyes modellek időzítővel is el vannak látva, így ezek az eszközök automatikusan bekapcsolnak, amikorra beállítjuk, és elvégzik a víz forgatását. A szivattyún kívül a medencevegyszerek is a víztisztaságért felelnek, medencevegyszerek és -szivattyúk is néhány kattintással beszerezhetők a Medence Óriás webáruház kínálatából. 

Használata természetesen odafigyelést igényel, de nélküle lehetetlen a vízminőséget hosszú távon fenntartani. Medenceszivattyú kapható előszűrővel is, de homokszűrővel is megvásárolható, a leeresztőszivattyú pedig a vízváltáskor könnyíti meg a dolgunkat: ekkor csak tetszőleges helyre leeresztjük a vizet, és jöhet a következő adag.

A szivattyú és a teljesítmény

Medenceszivattyú választásakor hamar szembesülünk azzal, hogy a teljesítmény minden esetben hangsúlyozva van. Miért is fontos ez? A különböző méretű medencéknél eltérő teljesítmény szükséges. Kisebb medencékhez alacsonyabb, nagyobbakhoz természetesen magasabb. Ezt az értéket így mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy a szivattyú hatékonyan tudjon működni.

Ez alapján érdemes választani

A szivattyú teljesítménye mellett ügyeljünk arra, hogy a medence típusához illeszkedő szivattyút vásároljunk. A gyártókat tekintve is érdemes az ismert márkák közül, mint például a ZODIAC termékei közül választani, hiszen a hosszú távú megbízhatóság nagyon fontos, ha nem akarjuk gyakran váltani a berendezéseket. Kereséskor megadhatjuk a medence méretét is m3-ben, ekkor a legtöbb online kereső kiadja azokat a termékeket, amelyek alkalmasak elvégezni a megadott méretű medence vizének forgatását.

Ezután az egyéb adatok alapján már könnyedén választhatunk. Ár alapján is kereshetünk, mindenféle árkategóriában megtalálható ez a medencekiegészítő, így akár olcsóbb, akár prémiumkategóriás készüléket is vásárolhatunk, ami biztosan hosszú ideig lesz alkalmazható.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás