A rovat kizárólagos támogatója

Amikor asztali számítógép mellett döntünk, akkor azzal feladjuk a laptopok nyújtotta szabadságot, nem fogjuk hordozgatni a számítógépünket ide-oda. Viszont aki asztali számítógép összeállításába kezd, annak nem is a hordozhatóság lesz a fő szempont. Sokkal inkább az egyediség, a személyre szabottság, a maximális teljesítmény, a bővíthetőség, a gyors és könnyű javíthatóság. És mindemellett sokan valódi műtárgyként tekintenek asztali számítógépükre, így nagyon fontos számukra a belső mellett a külső megjelenés is. Épp ezért is van a piacon számos számítógépház, melyeknél már nem csak a funkcionalitás számít.

Ha fontos, hogy szép legyen a számítógépház

Ma már rengeteg egyedi, nem megszokott számítógépház közül választhatunk. Ajánlom figyelmébe például az AZZA által gyártott számítógépházakat, melyek között megtalálhatja a szokványos formák mellett az egyáltalán nem szokványosakat is. Ők (és más gyártók is) előszeretettel használnak edzett üveget a számítógépházaiknál. Ezzel betekintést nyerhet bárki a számítógépünk belsejébe. Ezt nagyon sokan szeretik, mert nem csak szeretik látni, de szeretnék megmutatni is, hogy milyen komoly erőművük van a gépházban. Nem véletlen, hogy már nem csak a számítógépház-gyártók, de pl. a videókártya-gyártók is sokat adnak a designra. Egyszerűen szeretjük a szép dolgokat, és jobb ránézni a számítógépünkre is, ha szépen mutat.

De mi van a funkcionalitással?

Egy számítógépház legyen jó arra, amire való, még mielőtt a designok közül válogatunk. Ne csábuljon el egy jó design láttán, csak akkor, ha meggyőződött róla, hogy az adott számítógépház megfelel az igényeinek. Ha tudjuk, hogy tele fogjuk pakolni a számítógépházat merevlemezekkel vagy bármi mással, akkor nagyon fontos, hogy elég hely legyen benne. Ha tudjuk, hogy több és nagyobb ventilátort kell beszerelni a megfelelő hűtés miatt, akkor fontos, hogy elférjenek benne a ventilátoraink.

Emellett fontos az is, hogy az előlapon mennyi és milyen csatlakozót találunk. Fontos, hogy legyenek USB csatlakozók, mert azokat sűrűn használhatjuk, de nem mindegy, hogy milyen (2.0, 3.0, 3.1). És fontos az is, hogy előre kerüljön a fejhallgató-kimenet, ne kelljen a számítógépház hátulján keresgélni a jack dugó helyét.

Sok szempont van, de a lényeg, hogy az Ön igényeinek megfeleljen a számítógépház. Épp ezért javaslom, hogy nézze meg a PCbolt.eu számítógépházait, ahol a szűrők segítségével könnyen kikeresheti az Önnek legmegfelelőbb számítógépházat.

Ne az igényeit adja lejjebb, jó számítógépházat válasszon

A legfontosabb, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni: az Ön igényeinek megfelelő számítógépházat válasszon. Persze később van lehetősége arra is, hogy számítógépházat cseréljen, de ez nem jellemző. Ha egyszer kiválasztja azt a számítógépházat, amibe minden belefér, és minden Önnek fontos port megtalálható az előlapján, nyert ügye van. És már csak hab a tortán, ha még szép is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás