Hirdetés

A Szűcs Fuvar Kft.-nek másfél éve megtiltotta a fóti önkormányzat, hogy folytassa a nyugati iparterület töltését. A cég háborítatlanul hordja hetek óta oda a Liget-projekt épülő létesítménye miatt elbontott Szabolcs utcai kórház törmelékét. Hulladéklerakónak használja a mezőgazdasági jellegű területet.

Az elmúlt hetekben a Szűcs Fuvar Kft. változatlan intenzitással hordja az építési törmeléket is tartalmazó földet a fóti nyugati iparterületre. A sitt a budapesti Szabolcs utcai kórház maradványa, a helyén – a Liget-projekt részeként – a Strabag építi az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot.

Mióta a vs.hu ott járt, két hete, jelentősen előrehaladtak a terület feltöltésével, amiben a fóti önkormányzat nem akadályozza a céget, hanem partnerként viselkedik. A Szűcs Fuvar Kft. úgy került a fóti nyugati iparterületre, hogy 2011 szeptemberében barterszerződést kötött a fóti önkormányzattal a 2027/1-2-es helyrajzi számú, szántó besorolású 2,9+4,6 hektár területek rendbetételére. Az ingatlanok osztatlan közös tulajdonban vannak, 38 százalékuk az önkormányzaté, a többi helyi lakosoké, akik kárpótlás révén jutottak hozzá. A barter abban állt, hogy Szűcsék 7,5 millió forintért elszállítanak 3 ezer köbméter betonhulladékot, cserébe az önkormányzat 7,5 millióért maximum 29 ezer köbméter tiszta föld elhelyezését engedélyezi a fuvarozónak. (A 7,5 milliós összeggel sikerült a 8 millió forintos közbeszerzési értékhatár alatt maradni.)

A Szűcs Fuvar a terep kitakarításaként a bontási hulladékot 2012 áprilisában elszállította. Ezután két éve maradt, hogy a területre bevizsgált, nem szennyezett földet szállítson, és elterítse – a bemért terepszinthez viszonyítva – félméteres magasságban. Hogy tiszta föld legyen, az fontos feltétel, mert a terület szántó besorolású, más anyag oda nem kerülhetett. Mivel a Szűcs Fuvar csak részben tudta teljesíteni szerződési kötelezettségeit, a véghatáridőt 2014. december 31-ig meghosszabbították. Viszonzásul a cég vállalta a szomszédos patakárokhoz vezető sávban a növényzet kiirtását, az árok megtisztítását a növényzettől, a kivágott fa csomóba rakását. Ezt is csak részben teljesítette határidőre. A feltöltési munkák végzése során a Szűcs Fuvart az önkormányzat többször felszólította, hogy a szerződésben előírtak szerint igazolja a beszállított föld mennyiségét, 5 ezer köbméterenként végezzen kontrollméréseket, az ezekről szóló igazolásokat adja át. Mivel ezek egyikét a cég nem teljesítette, az önkormányzat 2015. március 20-án megtiltotta a Szűcs Fuvarnak további föld elhelyezését a területen. Leállította a munkákat mindaddig, amíg az igazolásokat nem pótolják.

A kacifántos történet folytatása:    Ha egy lerakás beindul >>>

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás