Hirdetés

A telefon sokak számára ma már olyan, mint a levegő: nem tudnak meglenni nélküle. Ez egyrészt érthető, hiszen sok esetben egy valóban hasznos eszközről van szó, de a túlzásba vitt telefonnyomkodás akár már káros is lehet. Arról nem is beszélve, hogy olykor banális balesetek is előfordulnak a figyelmetlen „telefonosok” miatt, vagy éppen velük.

Ennek ellenére a mobilok előnyeit senki nem vitatja, ezért most ajánlunk néhány olyan hasznos kiegészítőt, amikkel még praktikusabbá tehető a használatuk. 

Hogy a telefon mindig szem előtt legyen

Elsősorban az autóban okoz gondot a telefon megfelelő elhelyezése. Olyan helyen kell lennie, ahol mindig kéznél van, és így a fontos hívásokról sem marad le a mobil gazdája. Erre a célra találták ki az autós mobiltartókat, amik öntapadóval rögzíthetők a megfelelő helyre. Ezekbe teheted bele a telefonodat, hogy végig a vezetésre figyelhess, de közben azt is lásd, hogy ki keres.

Az autós telefontartók továbbfejlesztett változata az úgynevezett HUD (Head Up Display), ami a szemed elé vetíti egy átlátszó kijelzőre visszatükrözve a hasznos információkat, miközben te vezetsz. Így nem kell levenned a szemed az útról, vagyis garantált a biztonságod, mégis látod például a GPS koordinátákat.

 Nassolj és nézz filmet a telefonodon egyszerre!

A mai okostelefonok kijelzője már mind méretben, mind pedig felbontásban alkalmas arra, hogy mozizz rajta, vagy hogy focimeccset nézz. Ha film vagy sport, ahhoz pedig elengedhetetlenül hozzátartozik a nassolás, legyen az napraforgómag vagy bármi egyéb finomság. Talán veled is megesett már, hogy éppen a film legizgalmasabb részénél borult fel a nasitálad, vagy hogy nem volt hová tenned a magok héját.

Egy telefontartóval ellátott nasitállal ilyen gondod többé nem lesz. Egyrészt mert a tetején van hely a nassolnivalóknak, másrészt egy telefontartó is helyet kapott rajta, persze úgy, hogy ne érintkezzen az étellel. Helyezd magad kényelembe, vedd magad elé a nasitálat, és már indulhat is a film!

 Hogy soha ne merülj le…

Murphy törvénye az okostelefonokra is igaz: szinte biztos, hogy pont akkor merülnek le, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. Ha belegondolsz, a filmek főhőseivel is mindig ez történik, pedig lenne megoldás a szorult helyzetek elkerülésére: egy power bank, vagyis egy hordozható töltő.

Ilyenből ma már sokfélét kapni: létezik unikornis alakú, és olyan praktikus, strapabíró darabok is, amik víz- és porállók, így egy nagyobb túrára vagy extrémebb éghajlatra is elviheted őket magaddal. Ezek ráadásul napelemesek, vagyis, ha hosszabb ideig nem jársz a civilizációban, ahol van áram, a telefonodat akkor is fel tudod majd tölteni róluk. Arra persze nem árt figyelni, hogy a napelemes töltés kicsit lassabb, de ha egy karabinerrel a hátizsákodra erősíted a kütyüt, akkor kirándulás közben is töltődik. Hát nem praktikus?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás