Hirdetés
(X)

Évekkel ezelőtt még nagyon kevesen használták az otthonukat munkavégzésre is. A klasszikus irodai munka azt jelentette, hogy reggeltől késő délutánig vagy akár késő estig is máshol volt a dolgozó. Nem kellett azon gondolkodni, hogy kényelmes és kellemes külön kis teret vagy helyiséget alakítson ki a saját lakásában az ember, ahol kenyérkereső tevékenységet tud folytatni.

Napjainkra ez a helyzet már teljesen átalakult. Már a pandémia előtt is voltak innovatív vállalatok, amelyek lehetővé tették a home office-t részben vagy teljesen a munkavállalóiknak. Emiatt sokaknak el kell azon gondolkozniuk, hogyan is teremthetik meg a megfelelő otthoni irodájukat?

Különítsd el a lakás többi részétől!

Ahhoz, hogy kellemesen, egyben hatékonyan is teljen számodra az otthoni munkavégzés, nem árt, ha pár szempontot figyelembe veszel az erre kiszemelt helyiség vagy terület kialakításakor. Érdemes élesen különválasztani ezt a munkavégzésre használt teret a lakásod többi részétől. Ha megteheted, legyen ez egy különálló helyiségben.

Az ide szánt berendezési tárgyakon nem érdemes spórolnod, ugyanis nem csak rövid ideig fogsz itt időzni nap nap után, hanem akár hosszú órákat is tölthetsz itt munkával. A DODO webáruházban az irodabútorok igazán széles választékában te is biztosan megtalálsz minden szükséges darabot: íróasztalokat, irodai székeket és tárolókat is.

Nagyon lényeges a megfelelő fény és világítás

Hogy ne fáradj el túl hamar a szorgalmas munkával töltött idő alatt, az otthonodban is gondoskodnod kell a megfelelő fényviszonyok kialakításáról. Érdemes az asztalodat az ablakhoz nagyon közel elhelyezned. Ezáltal kihasználod majd a természetes fény előnyeit. Szembe ülj az ablakkal, hogy semmiképp se vakíthassa el a nap a monitorod.

A mesterséges fényforrásokat is használd hatékonyan! Az állólámpák és a falilámpák pedig az ablaktalan helyiségekben fognak majd neked sokat segíteni abban, hogy ne fáradjon el a szemed túl hamar. Lényeges még, hogy mindenképpen tarts szünetet óránként, és menj ki a friss levegőre és a természetes fényre!

Legyen rendezett a tér

Ha megteheted, mindenképp nagy íróasztalt válassz az otthoni munkavégzéshez! Persze ez nemcsak tőled függ, mert ha például csak egy kis részt tudsz egy picurka lakásban lecsípni irodának, akkor ez nem túl könnyen valósítható meg. Ám ekkor is törekedj a rendezettségre és a nagyon jó minőségre. Egy fakkos könyvespolc, egy fiókos asztal vagy egy extra gurulós tároló nagyon hasznos segítőid lesznek itt. Rengeteg mindent pakolhatsz ezekbe és nagyon praktikusak is.

Használhatsz ezenfelül még különféle tárolódobozokat is. Ezekbe is elrejtheted a munkavégzést követően a már nem szükséges tárgyakat.

A rendezett munkakörnyezet a te hangulatodra, így a munkád minőségére is nagymértékben hat. Ne engedd, hogy bármi elvonja a figyelmed, de azért pár személyes tárgyadat csempészd be ebbe a nagyon lényeges térbe!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás