Hirdetés
greenfo/MTI

Az Amazon alapítója mellett más milliárdosok és alapítványok is beszálltak, összesen ötmilliárd dollárt szánnak a következő évtizedben klímavédelemre. Van miből jótékonykodni.

Egymilliárd dolláros, átszámítva több mint háromszázmilliárd forintos felajánlást tett Jeff Bezos, az Amazon alapítója a klímaváltozást elleni küzdelem részeként. Az összeget az általa létrehozott Bezos Earth Fund fogja szétosztani kiemelten veszélyeztetett térségeknek, például a Kongó-medence, az Andok és a Csendes-óceán élővilágának és helyi közösségeinek védelmére.

Célja, hogy 2030-ra az élővilág 30 százalékát védett területté lehessen nyilvánítani.

Jeff Bezos Earth Fund

Bezos állítása szerint akkor ébredt rá a Föld törékenységére, amikor júliusban a világűrben járt űrvállalata űrhajóján és visszanézett a bolygóra.
A kezdeményezés értékét megötszörözte, hogy Bezos mellett nyolc további magánalapítvány is csatlakozott ahhoz, köztük Michael Bloomberg alapítványa vagy az esőerdők védelméért küzdő Rainforest Trust. A felajánlásokat a New York-i ENSZ-közgyűléssel párhuzamosan futó klímahét alkalmából tették a milliárdosok.

A felajánlók azt állítják magukról, hogy ez az eddigi „legnagyobb magánalapítványi elkötelezettség a biológiai sokféleség megőrzése mellett”.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás