Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Programhoz kapcsolódó pályázatán összesen 500 millió forinttal támogatja az öreg, energiafaló mosógépek takarékos, új készülékre történő cseréjét. A program keretében akár 45.000 forint, vissza nem térítendő támogatás is kapható.

A régi, elöl- vagy felültöltős mosógépet vagy mosó-szárítógépet új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős, automata mosógépre lehet a támogatással cserélni. A cserével minimum 10%-os energia, vagy minimum 20 kg/év CO2 megtakarítást szükséges elérni.

A cserével elérhető megtakarítási adatokat a pályázati portál automatikusan számítja ki.

 

 

A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 %-a, de legfeljebb
A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25.000 Ft,
A++ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 40.000 Ft,
A+++ kategóriájú gép beszerzése esetén 45.000 Ft.

Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthat be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, 2015. szeptember 30. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Regionálisan a következő, eltérő időpontokban indul a pályázat:
Nyugat-Dunántúl július 1.,
Dél-Dunántúl júl. 6.,
Közép-Magyarország júl. 7.,
Észak-Alföld júl. 8.,
Dél-Alföld júl. 13.,
Észak Magyarország júl. 14.,
Közép-Dunántúl júl. 15.

A pályázati portál és a kereskedők regisztrációja 2015. július 24-én nyílik meg. A támogatást a miniszteri döntés után, a Támogatói Okirat kézhezvételét követően lehet igénybe venni a készülék megvásárlása alkalmával a pályázati portálon regisztráló kereskedőknél.
 
 

„A gépcsere állami támogatását különösen indokolttá teszi, hogy a CECED Magyarország legújabb vizsgálata szerint jelentősen öregedtek háztartási gépeink.” –mondta el Mészáros Fanni cégvezető. „ A 2013-as felmérésünk szerint még a magyarországi háztartásokban levő háztartási nagygépek 46%-a volt 8 évnél idősebb, a mosógépeknél ez az arány 42,9% volt. A CECED Magyarország megbízásából a GFK Hungária Kft. 2015 elején megismételte a felmérést. Ennek eredménye, hogy két év elteltével a magyarországi háztartásokban levő háztartási nagygépeknek már 59%-a 8 évnél idősebb, a mosógépeknél ez az arány pedig 49,2%-ra növekedett!”

Mészáros Fanni cégvezető bemutatta azt az honlapot, amelyen bárki regisztráció nélkül hozzájuthat a pályázáshoz szükséges összes információhoz. Itt kipróbálható az energiakalkulátor, amely kiszámítja, hogy a cserével mekkora energia-, CO2- és pénzmegtakarítás érhető el.

Forgó Morgó rajzpályázat

A gyerekek – és rajtuk keresztül a családok energiatudatosságát – célozza az a CECED Magyarország által most meghirdetett izgalmas rajzpályázat, amelyben arra kérik a pályázó gyerekeket, hogy rajzaikkal illusztrálják Forgó Morgó legújabb energia-mesekönyvét. A fődíj egy családi nyaralás az Adrián, – a pályázat részletei a www.cecedhu.hu honlapon, a Forgó Morgó Hírlevélben és a közösségi oldalon olvashatóak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás