A rovat kizárólagos támogatója

Csárdi Antal távozik az LMP-ből, mert úgy érzi, a párt a Fideszhez húz. Csárdi 2009-ben lépett be az LMP-be, 2018-ban választották az Országgyűlés tagjává, miután legyőzte a fideszes Hollik Istvánt. Ezt 2022-ben Böröcz László ellenében is megismételte a DK és a Jobbik támogatásával, így jelenleg a Belváros és a Várnegyed képviselője. Alakulni látszik az új ellenzéki formáció.

Csárdi Antal egyéni országgyűlési képviselő kilép az LMP-ből – erősítette meg a párt a hvg.hu értesülését. Csárdi sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó, telefonon azt mondta, hogy hétfőn kommentálja a kilépéséről szóló hírt. Így nem derült ki, hogy függetlenként tagja marad-e az LMP-frakciónak.

A lap úgy tudja, hogy Csárdi kilépésének az oka az lehetett, hogy úgy érezte, (az Ungár Péter által megvett/bekebelezett) LMP túlságosan közeledik a Fideszhez, és ezt szerinte igazolja, ahogyan Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választási kampányban.

A hvg.hu szerint a történtek azt az értesülésüket látszik igazolni, hogy az ellenzék egyéni országgyűlési képviselői szabadulni akarnak pártjaikról, és egy új formációban próbálnak újra indulni 2026-ban.  Erre Magyar Péter is utalt korábban, Csárdit is nevesítve.

Csárdi 2009-ben lépett be az LMP-be, 2018-ban választották az Országgyűlés tagjává azáltal, hogy legyőzte a fideszes Hollik Istvánt. Ezt 2022-ben Böröcz László ellenében is megismételte a DK és a Jobbik támogatásával, ezért jelenleg a Belváros és a Várnegyed képviselője.

Az elmúlt hónapokban több politikus is otthagyta a sokak által már csak a Fidesz holdudvarába sodródottnak tartott , immár csak nevében zöld pártocskát.

Elege lett az Európai Zöld Pártnak Ungár Péter LMP-jéből, felfüggesztik az együttműködést Vitézy támogatása miatt

Az LMP röpte – A kilátónál Schmuck Erzsébettel

Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta! Schmuck Erzsébet kilépett az LMP-ből

Karácsony Gergely: Az LMP nem ellenzéki párt, hanem egy proxy-Fidesz

Unortodox zöld párt – Az elejtett fagyi késői dilemmái

Keresztes László Lóránt és Vágó Gábor is hátatfordított Ungár Péter LMP-jének: Ungária majd jobban teljesít – Patriótazöld

Kiemelt kép:  Csárdi Antal országgyűlési képviselő a StadiOFF ferencvárosi közmeghallgatáson 2020 07 31 kép: Sarkadi Péter greenfo

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás