Önálló zöld, klímaügyi minisztériumot kell létrehozni

2021. november 17.

Hírek

2022-ben helyre kell állítani és meg kell erősíteni a környezet-és természetvédelem intézményrendszerét és önálló zöld, klímaügyi minisztériumot kell létrehozni – áll többek között a Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke által aláírt Zöldfordulat kell c. Közös nyilatkozatban. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post… Tovább »

Áder szerint a Fideszre nem lehet számítani

2021. október 5.

Hírek

Az orbáni klímapolitika kimerül egy-egy kirakatintézkedésben, Áder közhelyekkel szédíti a fiatalokat. A fidesz ma is hozta a szokásos antizöld formáját- Orbánéknak nem kell a klímaügyi- és fenntarthatósági csúcsminisztérium. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Paks STOP!

2021. szeptember 28.

Hírek

Az adófizetők terhére orosz rulettet játszó Orbán-kormány mindent egy lapra feltéve erőlteti ránk Paks-2-t. Ne adják meg az engedélyt az ezer sebből vérző Paks 2-nek!- követeli az LMP. A kormány ezzel mindannyiunk életét, biztonságát és jövőjét teszi kockára, miközben még az unokáink unokáit is eladósítja. Facebook Notice for EU! You need to login to view… Tovább »

Nagy István agrárminiszter kötelessége megmenteni a kisoroszi Szigetcsúcsot!

2021. szeptember 7.

Hírek

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Kendernay János, az LMP Pest megyei elnöke felszólította az agrárminisztert, hogy „járjon közbe a kisoroszi természetromboló beruházás azonnali leállítása érdekében”. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Az LMP a Kúriához fordul a klímanépszavazás miatt

2021. augusztus 14.

Hírek

A Kúriához fordul az LMP a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által nem hitelesített klímanépszavazási kérdés miatt, erről Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke beszélt tegnap. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Orbán választási bizottsága elkaszálta a klímanépszavazást

2021. július 31.

Hírek

A Nemzeti Választási Bizottság tegnapi ülésén elutasította az LMP szigorúbb klímacélokra vonatkozó népszavazási kérdését. Mindez azt jelenti, hogy a klímaváltozásról, egy valóban fontos, mindannyiunk életét, jövőjét érintő kérdésről most nem mondhatnak véleményt a magyar emberek. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Június 29 a Duna nemzetközi napja

2021. június 29.

Hírek

A Duna és vizeink védelme nemzeti érdekünk.  A Duna védelme, megóvása nem tűr halasztást. Ki kell ezt mondani június 29-én a Duna nemzetközi napján és ennek szellemében kell cselekedni minden más napon is. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

A szigorúbb német klímacélok példát mutatnak Magyarországnak

2021. június 20.

Hírek

Áprilisban a Német Szövetségi Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte a klímavédelmi törvényt, mivel az nem fékezi meg eléggé a CO2 kibocsátást és veszélyezteti a jövő generációinak a szabadságjogait. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Környezetvédelmi világnap: véget kell vetni a Fidesz zöldre festésének!

2021. június 5.

Hírek

Ma van a Környezetvédelem világnapja, úgy is mondhatnánk, hogy a globális környezetpolitika születésnapja, amikor számot kell vetnünk azzal, hogy Magyarország hogyan is áll a környezeti problémák kezelésével, megoldásával kapcsolatban. A kormány önfényezése szerint megkülönböztetett figyelmet fordítanak a természeti értékeink és környezetünk megóvására. Az LMP szerint az évtizedes Fidesz-kormányzás után sajnos szinte lehetetlen érdemi eredményeket felsorolni.… Tovább »