Befejezetlen párbeszéd – Tordai Bence mondatai

2024. június 14.

blog

Csöppet sem voltam meggyőzve, mikor 2013-ban az LMP állítólagos baloldala (annak egy frakciója: Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Szabó Tímea stb.) kivonult a pártból és a Párbeszéd (ma Párbeszéd – A Zöldek Pártja) néven csatlakozott az MSzP-hez. Szerintem az LMP (Schiffer András) – Élőlánc (Lányi András) konfliktus után (mindkettő a Védegyletből szakadt ki) ez az esemény… Tovább »

Az LMP röpte – A kilátónál Schmuck Erzsébettel

2024. június 13.

blog

Schiffer András idején LMP-szavazó voltam. Jól ismerem a párt megalakulásának a történetét. Az ellenszelet is, amiben létrejött. Nem léptem be, de a megalakuló ülésükön ott voltam és el is mondtam erről a benyomásaim utólag Schiffernek. Én távoztam leghamarabb az ülésről látva, hogy már ott bal- vagy jobboldalt akartak választani a vivátozók, ami a párt alapeszméjétől… Tovább »

Zöldfogyatkozás – EP-választások után

2024. június 11.

blog

Még dolgoznak a végső adatokon, de az Európai Unióban a 2024-es választások vesztesei a zöldek (Greens/EFA) és a liberálisok (Renew). 2-3%-ot veszítettek. A szkeptikusok és a pillanatnyilag sehová sem tartozók (ilyen a Fidesz nevű szabadcsapat is) aránya nőt ennyivel. Nem sok, csak a hazai események tükrében válik megjegyzendőnek.

Tréfás kis ungarológia – Útban a Vitézy-üstökös

2024. június 4.

blog

Budapest Orbán Viktor szempontjából renitens. Nem a kormányára szavaz, nem akar felvonulni mellette, és a fővárost ezért gazdaságilag támadja. A budapesti listás vita nekem tanulságosra sikeredett. Szentkirályi Alexandra aranykalászos fűkaszás nem vállalta azt (talán brownie-t sütött éppen, mint március 15-re), és Magyar Péternek sincs Budapest-programja. Mindketten azért úgy gondolták, hogy nekik a főváros grátisz jár.… Tovább »

Orbán foggal körömmel ragaszkodik a kiemelt beruházásokhoz

2024. május 5.

Hírek

Alkotmánybírósághoz fordul Lázár minisztériuma, hogy ne lehessen népszavazás a kiemelt beruházássá nyilvánításokról. Az LMP azért tartana népszavazást, mert szerintük a kormány gyakran visszaél a lehetőséggel, és olyan beruházásokat minősít kiemeltté, amelyek kedvesek a számára.

A polipvadász (Dodó No3)

2024. április 24.

blog

Az ATv ’Egyenes Beszéd’ című műsorának gyakori vendége Ungár Péter. Ez történt április 23-án is, ahol a műsornak a szerkesztő az alábbi címet adta: „Egy vörös polip (sic!) uralja most a budapesti Városházát”. Ez a Telexnek adott interjúból az Ungár szövegéből kiemelt hatásvadász szilánk, amelynek egyetlen célja az LMP baloldaltól való végleges elfordulása.

A Fidesz és a Mi Hazánk együtt mondanak nemet a magyar erdők megvédésére

2024. április 16.

Hírek

Ma a Parlament Mezőgazdasági Bizottságában a fideszes többség és a Mi Hazánk képviselője is leszavazta az LMP indítványát, ami megtiltotta volna a gazdasági célú fakitermelést az őshonos fafajú védett erdőkben. Indoklásuk szerint az erdők meg vannak védve, semmi probléma nincs.

Karácsony Gergely: Az LMP nem ellenzéki párt, hanem egy proxy-Fidesz

2024. április 5.

Hírek

Én arra készülök, hogy Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt, vissza fog lépni Vitézy Dávid javára. Látom, hogy a kormányzati propaganda inkább szól Vitézy Dávidról, mint Szentkirályi Alexandráról, és fideszes politikusok ajnározzák Vitézy Dávidot, az Orbán-kormány egykori államtitkárát, tehát én azt gondolom, hogy ő a Fidesz első számú jelöltje” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester.

Gigantomán természetpusztító fideszes ámokfutás Zemplénben is

2024. április 3.

Hírek

A borsodi település beírná magát a rekordok könyvébe, itt épül ugyanis a világ leghosszabb gyalogos kötélhídja. Világrekordernek szánt 4 milliárdos kötélhíd alatt csupaszították le a hegyet Sátoraljaújhelyen. Ismét bebizonyosodott, hogy természetpusztító  a kiemelt beruházásokról szóló törvényi rendelkezés.